Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  RTV Vranje raspisala konkurs „Pera Stojanović Tuman“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

09. 09. 2024.

Autor: Radio-telivizija Vranje Izvor: Radio-televizija Vranje

RTV Vranje raspisala konkurs „Pera Stojanović Tuman“

Radio televizija Vranje poziva novinare, pisce, scenariste i sve ostale umetničke stvaraoce da se prijave na memorijalni konkurs za nagradu „Pera Stojanović Tuman“ za najbolji humorističko-satirični tekst.

Nagrada nosi ime doajena vranjskog radio novinarstva, poznatog glumca, humoriste i boema Pere Stojanovića Tumana, a ustanovljena je 2005. godine. Konkurs afirmiše sećanje na našeg kolegu, novinara, glumca i humoristu, Peru Stojanovića Tumana, ali i ima za cilj promociju lokalne kulture i specifičnog vranjskog humora, kao i podizanje novinarskih standarda.

Specifičan cilj ovog konkursa ogleda se u tome da pružamo šansu stvaraocima različitog profila da iskažu talenat i kreativnost na nekoliko načina: u pogledu pisanja, razrade scenarija, umrežavanjem nekoliko sektora u kulturi i informisanju (glumačka ekipa, naša audio produkcija, dramaturg, producent) čime razvijamo i  nova dostignuća u medijskom sektoru.  

Konkurs je namenjen mladima koji žive na teritoriji Pčinjskog okruga, građanima Pčinjskog okruga, udruženjima koja se bave kulturom, umetnicima, medijskim poslenicima na teritoriji cele Srbije; 

Pisane radove zainteresovani treba da šalju isključivo pod šifrom. U posebnoj koverti koja ne sme biti otvarana do proglašenja najboljeg rada, potrebno je da napišite podatke o sebi.

Radove treba dostaviti do 07.novembra 2024. godine na adresu:

Radio televizija Vranje, Partizanska 17a, 17501 Vranje i putem mejla : rtvranje@verat.net

Neophodno je radove poslati i poštom i u elektronskoj verziji.

Žiri će odluku o najboljem radu objaviti 18.11.2024. u direktnom prenosu na kanalu RTV Vranje u 10 sati.

Autoru najboljeg rada pripada novčana nagrada u iznosu od 60.000 dinara, koja će biti uručena na svečanosti 18. novembra 2024. uoči Dana Televizije Vranje.

Prvonagrađeni humoristički rad biće pretočen u radio dramu i premijerno emitovan u dane novogodišnjih praznika na programu Radio Vranja.

Za dodatne informacije možete pozvati 017/422-632 ili pisati na rtvranje@verat.net.

Memorijalna nagrada “Pera Stojanović Tuman” je tradicionalna i prepoznatljiva u celoj Srbiji. Nagrađeni tekst se adaptira (uz pomoć reditelja i producenta) i biće pretočen u radio dramu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi