Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Prijave na konkurs za novinarsku nagradu „Milan Pantić“ do 22. maja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

19. 05. 2021.

Izvor: UNS, Kompanija Novosti

Prijave na konkurs za novinarsku nagradu „Milan Pantić“ do 22. maja

Konkurs za nagradu za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“ koju dodeljuje Kompanija „Novosti“ traje do subote, 22. maja.

Kompanija "Novosti" je konkurs raspisala u znak sećanja na Milana Pantića, dopisnika “Večernjih novosti“ iz Jagodine, koji je ubijen 11. juna 2001. godine u hodniku ispred svog stana. Ubica još nije pronađen.

Odluku o nagradi doneće petočlani žiri u kom učestvuju predstavnici Novosti, UNS-a, NUNS-a, lokalnog medija u Jagodini i porodice Pantić.

Kandidate za nagradu mogu predložiti redakcije, udruženja, žiri ili pojedinci, a pisano obrazloženi predlog treba poslati na mejl adresu pr@novosti.rs ili na adresu: Redakcija "Večernjih novosti", Trg Nikole Pašića 7, Beograd, sa naznakom - Za nagradu "Milan Pantić".

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

21.05.

2021.

Gastarbajter [neregistrovani] u 09:33

Nezavisno novinarstvo

Pratim sve naše medije iz Nemačke i upoređujem. Katastrofa srpskog novinarstva su upravo "Novosti". Falsifikovanjem bankovnih računa, razmetanjem uzvicima: "Uhvatili smo lopova!" i onda, ćutanjem, kao ništa se nije dogodilo. .. Gospodo iz "Novosti", prešli ste Rubikon, povratka nema bez katarze, lustracije, kazni i pranja grehova. A za onu gospođicu koja je mahala falsifikovanim papirima bilo bi najnormalnije da ohladi glavu i nauči nešto o "istraživačkom novinarstvu" u zatvoru, bar na 30 dana. Bila bi to pravda i dokaz postojanja pravne države. Bar bi tako bilo ovde, u Nemačkoj.

Odgovori
čet

20.05.

2021.

Višeslav [neregistrovani] u 15:11

Diskreditovana nagrada

Milan je bio novinar nekih drugih Novosti. Slava mu! Njegovo ime se ovim činom zloupotrebljava. Ne, nije sporan Milan, sporne su Novosti. Da Novosti dodeljuju nagradu za novinarstvo, posle lažnih , smešnih, politikantskih afer; da mislim na "istraživački tim Novosti". To je primer koji daju Novosti i sada će te i takve Novosti da procenjuju i ocenjuju novinarski rad. Sramotno! Sramota je i primiti bilo kakvu "nagradu" od Novosti, ovih i ovakvih.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi