Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tasovac proziva novinare, Gligorijević: To radi po zadatku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 05. 2020.

Autor: Milica Božinović Izvor: Nova.rs

Tasovac proziva novinare, Gligorijević: To radi po zadatku

Direktor Beogradske filharmonije i nekadašnji ministar kulture, Ivan Tasovac, poslednjih nedelja veoma je aktivan na društvenoj mreži Tviter, a njegove poruke, odnosno prozivke, upućene su novinarama. Tako se danas na tapetu Ivana Tasovca našla i Jovana Gligorijević, novinarka nedeljnika Vreme.

Naime, Tasovac je na Tviteru napisao:

“Jovana Gligorijević – urednica nedeljnika Vreme, nema fakultet jer:

a) to nije bitno.

b) škola joj nije išla od ruke.

v) srednja škola je dovoljna da svima držite lekcije”.

Gligorijevićeva je nakon ovih reči nekadašnjeg ministra kratko napisala:

“6 dana nisam jedan jedini tvit napisala. Danas tvitnem reda radi, ništa provokativno. Niotkuda, eto Ivana Tasovca, jer što da ne, kad sam već vreća za udaranje”.

Zbog čega se Ivan Tasovac ustremio baš na Jovanu Gligorijević, ali i druge novinare koje je proziva putem svog Tviter profila, pokušali smo da saznamo upravo od njega. Međutim, direktor Beogradske filharmonije nije bio raspoložen za razgovor.

“Nedelja mi je neradni dan. Neću da vam odgovorim na pitanje zato što danas odmaram i ne radim”, rekao je on kratko za Nova.rs.

Jovana Gligorijević je u razgovoru za naš portal istakla da Ivan Tasovac nedeljama unazad proziva nezavisne novinare, te dodala da joj je drago što se našla na toj listi.

“Ja nisam znala za to, jer mi je mjutovan, poslali su mi. Ali kada pogledate njegove tvitove unazad, on ide redom i proziva novinare. Očigledno je da to radi po zadatku. Nije se on samo na mene nameračio. U trenutku kad sam reagovala na Tviteru to nisam znala. Posle sam videla da on proziva nezavisne novinare, tako da je spisak beskonačan, i čast mi je što sam na njemu”, rekla je Gligorijević.

Osim Jovane Gligorijević, Tasovac je u svojim tvitovima sa negativnom konotacijom pomenuo i novinarku i rediteljku Jovanu Polić, Nedima Sejdinovića, Slavišu Lekića, Mišu Brkića i druge.

Inače, Jovani Gligorijević su nedavno preko društvenih mreža pretili smrću, i bila je izložena raznim pritiscima zbog svog rada. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na konferenciji za medije održanoj 11. maja u Novom Sadu, saopštio je da je uhapšen D.G. (41) zbog sumnje da je na društvenim mrežama pretio Gligorijevićevoj.

Vučić je u svom obraćanju tada pozvao sve “da ne napadaju novinare bez obiza šta mislili o njihovom radu, sa bilo koje strane”.

Po svemu sudeći, Ivan Tasovac nije poslušao preporuke predsednika, i postupa suprotno njegovim direktivama, što je očigledno po tvitovima koje objavljuje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi