Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kisić: Neprisustvom štitimo novinare, ima zaraženih u redakcijama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 04. 2020.

Izvor: Tanjug

Kisić: Neprisustvom štitimo novinare, ima zaraženih u redakcijama

Zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je odluka o neprisustovanju novinara na konfrencijama o preseku stanja virusa korona doneta kako bi se novinari zaštitili od potencijalne zaraze.

“Svesni smo da se u pojednim medijskim kućama javio određeni broj obolelih novinara, a takve zatvorene ustanove značajna su mogućnost za širenje infekcije. Vi ste nam dragoceni i želimo da zaštitimo sve naše građane, a posebno one koji se nalaze pod povećanim rizikom”, rekla je Kisić.

Kisić je istakla da u ovoj situaciji novinari obavljaju “mukotrpan posao” i da su zbog posla koji obavljaju pod povećanim rizikom za nastavak širenja infekcije.

List “Informer” naveo je u elektronskom pitanju da je juče poslao zvaničan zahtev Vladi Srbije da se omogući prisustvo novinarima na konferencijama, a Kisić je odgovorila da je to “jedini ispravan put” odnosno da je Vlada Srbije jedina adresa za takve zahteve.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi