Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Italijanski "Vog" izlazi bez naslovne fotografije, sa potpuno belom stranicom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 04. 2020.

Autor: FoNet Izvor: N1

Italijanski "Vog" izlazi bez naslovne fotografije, sa potpuno belom stranicom

Aprilski broj časopisa "Vog Italija" izlazi 10. aprila sa potpuno belom naslovnom stranom, na kojoj osim imena časopisa i meseca u kojem izlazi nema više ničega.

"Pre samo dve nedelje spremali smo se da pustimo u štampu izdanje koje smo planirali neko vreme, ali govoriti o bilo čemu drugom dok ljudi umiru, doktori i sestre reskiraju svoje živote i svet se zauvek menja – nije DNK Voga", napisao je glavni urednik Emanuele Farneti.

Odluku da prvi put u istoriji štampaju u potpunosti belu naslovnicu, kaže, nisu doneli zato što im je nedostajalo fotografija, nego upravo suprotno.

"Izabrali smo je, jer bela označava mnogo stvari istovremeno", dodao je on.

"Bela je pre svega poštovanje. Bela je ponovno rođenje, svetlost nakon tame, zbir svih boja. Bela je boja uniformi koju nose oni koji reskiraju svoje živote kako bi spasili naše", napisao je Farneti na Instagramu.

Iznad svega, ukazao je on, bela nije predaja, nego prazan papir koji čeka da bude ispisan, naslovna stranica nove priče koja treba da počne.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi