Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Meklaud: Podržavamo aktivnosti za očuvanje slobode medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 02. 2020.

Izvor: Tanjug

Meklaud: Podržavamo aktivnosti za očuvanje slobode medija

Vlada Velike Britanije podržava aktivnosti za očuvanje slobode medija i slobodno novinarstvo u Srbiji, izjavila je ambasadorka Velike Britanije u Srbiji, Šan Meklaud.

Ona je navela da je sloboda medija bitna da bi vladu i lokalne vlasti pozivala na odgovornost, a i predstavlja važan prostor za otvorenu i učtivu političku debatu.

"Važno je da postoji debata, a s obzirom na to da izbori dolaze, bitno je iznositi prave informacije o kandidatima. Tako da to je nešto o čemu trenutno razgovaramo sa vašom Vladom", u intervjuu za portal Glas Šumadije, koji prenosi Glas Amerike.

Za napredak je, kaže britanska ambasadorka, važno imati zdrav zakonski okvir i predvidljivu poslovnu klimu, koja će privući strane investitore.

"Što se tiče slobode medija... Vaša vlada je na sebe preuzela međunarodne obaveze u vezi sa slobodom medija i bezbednosti novinara. Vlada Velike Britanije podržava aktivnosti za očuvanje slobode medija i slobodno novinarstvo u Srbiji", kazala je ambasadorka Velike Britanije.

Meklaud nije želela da komentariše odluku dela opozicije u Srbiji o bojkotu narednih izbora navodeći da ne bi bilo u redu da kao ambasadorka druge zemlje, govori o "bilo kojoj političkoj stranci ili pojedincu da li treba da učestvuju na izborima", ali da kao glasač na izborima u svojoj zemlji, voli da "ima izbor između kandidata i različitih politika".

"Volim da imam informacije o kandidatima, da su mi te informacije pristupačne, i što se toga tiče, mediji imaju veoma bitnu ulogu, posebno javni servis", naglasila je Meklaud.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi