Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sputnjik proslavio jubilej uz prisustvo državnog vrha
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 02. 2020.

Izvor: RTS

Sputnjik proslavio jubilej uz prisustvo državnog vrha

Agencija Sputnjik prisutna je u medijskom prostoru Srbije pet godina. Večeras su proslavili svoj jubilej u prisustvu državnog vrha Srbije, diplomatskog kora, predstavnika javnog i kulturnog života. Za svoj najveći uspeh smatraju to što su, kažu, brzo postali jedan od najcitiranijih medija.

Glavna urednica redakcije Sputnjik Srbija Ljubinka Milinčić je rekla da je Sputnjik za pet godina otvorio prozor u svet koji je do tada otvaran samo preko zapadnih medija.

"Mi smo o Rusiji znali vrlo malo ili ništa, a onda smo dobijali modifikovane informacije od raznih drugih medija. O Siriji nismo znali ništa, informacije sa ratišta smo dovijali iz Londona. Pokazali smo drugu stranu medalje", rekla je Milinčićeva.

Ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da je "istina najveća vrednost za Sputnjik".

"I u sadašnjem svetu u kojem moramo da živimo istina je najvažnija", rekao je ambasador.

Reditelj Emir Kusturica kaže da njemu, koji je kao dete rastao uz Jurija Gagarina i Nila Armstronga, put u svemir ili put u istinu treba da bude ista stvar.

"I utoliko je postojanje jednog medija koji ne dozvoljava da se ideologija neistine pretvara u istinu, nego da se obrnuto nalazimo upravo na sredini između onoga što je nekada predstavljala bivša Jugoslavija – istina da se u istom tom svemiru sudaraju struje koje možemo sami da odredimo da li su tačne ili ne", rekao je Kusturica.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

12.02.

2020.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 11:32

Честитка

Честитам Спутњику петогодишњи јубилеј и желим све најбоље у будућем раду.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi