Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari, obratite pažnju: Fond solidarnosti UNS je dobra prva pomoć i osiguranje 24 sata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 12. 2019.

Autor: J.S. Izvor: Kurir.rs

Novinari, obratite pažnju: Fond solidarnosti UNS je dobra prva pomoć i osiguranje 24 sata

Svi novinari, koji su aktivno u tom poslu, ali i oni penzionisani, iako nisu članovi Udruženja novinara Srbije (UNS), mogu biti članovi Fonda solidarnosti UNS-a.

Ovaj fond, koji postoji čitavih 50 godina, daje beskamatne pozajmice od 30.000 dinara, koje je moguće vratiti u 10 mesečnih rata. Takođe, članovi Fonda su 24 sata dnevno osigurani i imaju pravo na nadoknadu štetu u brojnim situacijama, što je regulisano ugovorom sa osiguravajućom kućom.

- Od početka 2019. godine 227 kolega je uzelo beskamatnu pozajmicu od 30.000 dinara, te je ukupno iz Fonda isplaćeno 6.810.000 dinara. Takođe, svi naši teško oboleli članovi imaju pravo na jednokratnu pomoć jednom u dve godine - rekla je Vera Rakin, predsednica Izvršnog odbora Fonda solidarnosti UNS-a i dodala da je novina da članovi Fonda koji su stariji od 85 godina, a koji su zapravo počasni članovi i stoga ne plaćaju članarinu, sada imaju pravo i na naplatu osiguranja koje je do sada bilo isključivo za one koji plaćaju članarine.

U slučaju invaliditeta, zavisno od procenta invalidnosti, porodici se isplaćuje do 500.000 dinara, u slučaju smrti kao posledici nesrećnog slučaja 250.000 dinara, a u slučaju smrti člana Fonda usled bolesti, 65.000 dinara.

Članarina se plaća za kalendarsku godinu i od 2020. biće 1.500 dinara za slobodne novinare, veterane i penzionere ili jedan odsto od mesečne neto plate za zaposlene.

Više detalja na linku OVDE.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi