Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vučić: Novinarsko pitanje nije uticalo na moje zdravlje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 11. 2019.

Autor: RTS, Tanjug Izvor: RTS

Vučić: Novinarsko pitanje nije uticalo na moje zdravlje

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da pitanje novinara N1 nije uticalo na pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja, već je reč o pogoršanju njegove hronične bolesti.

Predsednik je naveo da je za njegove zdravstvene probleme kriva nepažnja i neredovno uzimanje lekova za srce i pritisak.

"Novinari nemaju veze sa mojim zdravstvenim stanjem, ja sam hronično bolestan, plus akutni problemi. To je moja stvar i niko nema veze s tim", rekao je Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare nakon potpisivanja komercijalnog ugovora za izgradnju auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice Šabac–Loznica.

Predsednik je ponovio stav da, inače, ne beži od novinarskih pitanja i da nikada nije bežao, već da je, naprotiv, uvek bio spreman i biće spreman da odgovori na sva pitanja novinara, jer mu pružaju priliku da "ukaže na laži kojima se služe pojedini mediji ili politički protivnici i da pokaže građanima šta je istina".

"Za razliku od svih drugih političara u zemlji, nikada nisam bežao od pitanja. Ta pitanja mi pružaju uvek veliku priliku da na najbolji mogući način raskrinkam neistine pojedinih medija i laži političkih protivnika", rekao je Vučić povodom reči predsednika NUNS-a Željka Bodrožića da bi bilo dobro da dođe da odgovara na pitanja Vremena, NIN-a, lista Danas....

Predsednik je istakao da za njega ne postoji bolja prilika nego da "u trenutku kada neko izađe sa neistinama koje svaki dan ponavljaju dobije prostor da direktno pokaže koliko nemaju ozbiljnu argumentaciju".

"Nikada nisam bežao, nikada nisam sklanjao teme pod tepih, nisam se skrivao i zato sam uvek pobeđivao. Bilo bi preterano da kažem da sam rasturao političke protivnike, ali rastavljajući na sastavne delove njihove laži, pokazivao sam da sam spreman, da sam bio spreman i da ću uvek biti spreman. I pobediću ih uvek", rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da za njega ne postoji bolja prilika, nego da u trenutku kada neko izađe sa neistinama koje svaki dan ponavljaju, dobije prostor da direktno pokaže "koliko nemaju ozbiljnu argumentaciju".

"Mislim da je suština mog uspeha u poslednjih sedam godina upravo u tome – što nikad nisam bežao od toga, nikad nisam skrivao teme, stavljao pod tepih, već sam se borio i odgovarao", ocenio je Vučić.

Kako je dodao, zato je, zahvaljujući istini koju je iznosio, ozbiljnoj argumentaciji i rezultatima rada, uvek pobeđivao, i to bez ikakvih problema.

"Bilo bi preterano da kažem da sam rasturao političke protivnike, ali rastavljajući na sastavne delove laži koje su iznosili, uvek pokazovao koliko mi je čista savest, koliko radimo, borimo se i volimo svoju zemlju, ali i koliko su besmisleni napadi čiji je cilj samo da vam kažu - 'ajde da te nema, da mi dođemo na vlast', a plan i program... Nije ni važno", rekao je predsednik.

Ponovio je da je spreman, kao što je uvek bio spreman i biće ubuduće da odgovara na sva pitanja.

"I neka se ne raduju tome previše, pobediću ih sve zajedno, argumentima, činjenicama i istinom. Pobediću, zato što mnogima od njih nije stalo da postave pitanja, već da budu politički protežei za neke", naveo je Vučić.

Kako je rekao, on sam nema problem sa tim.

"To mi pruža ogromnu satisfakciju i šansu da na najbolji način pokažem građanima Srbije šta je istina, a šta nije", dodao je Vučić.

Tekst u celosti pročitajte na sajtu RTS.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi