Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Medijska saradnja Srbije i Kine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 11. 2019.

Izvor: FoNet

Medijska saradnja Srbije i Kine

Delegacija Ministarstva kulture i informisanja Srbije posetila je Kinu, na osnovu memoranduma o saradnji u oblasti informisanja, gde se upoznala sa radom Državnog saveta za informisanje i razgovarala sa predstavnicima najvećih medija u toj zemlji.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je cilj posete unapređenje saradnje u oblasti informisanja, kao i da je postignut dogovor sa izvršnim direktorom Kineske medijske grupe o emitovanju sadržaja u 4K formatu na javnom servisu Radio-televiziji Srbije, kao i da je na Radio-televiziji Vojvodine planira razmena materijala o temama nacionalnih manjina.

Delegacija koju predvodi državni sekretar Aleksandar Gajović razgovarala je sa predstavnicima Kineske medijske grupe koja objedinjuje kinesku centralnu televiziju CCTV, Kineski nacionalni radio (CNR) i Kineski međunarodni radio (CRI).

Kako se navodi, u razgovoru sa zamenikom šefa Državnog saveta za informisanjem Guo Veiminom zaključeno je da postoje razlike u načinu rada, ali da ima puno bliskih otvorenih pitanja na koje se "zajednički odgovori mogu očekivati u skorijoj budućnosti".

Veimin je naglasio da memorandum treba unaprediti novim sadržajem i odnosom koji će zadovoljiti obe strane, u onim tačkama koje se odnose na mlade, nove platforme i tehnologiju i veštačku inteligenciju koja je sve prisutnija u medijima.

Dogovoreno je da se što pre organizuje uzvratna posetakineske delegacije Srbije.

Delegacija Srbije posetila je i ambasadu Srbije u Kini, gde je razgovarala sa ambasadorom Milanom Bačevićem. Poseta delegacije Srbije Kini trajaće do 23. novembra.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi