Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tomanović: Tražićemo bezbednosnu procenu ugroženosti Jugoslava Ćosića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 11. 2019.

Autor: FoNet Izvor: Danas

Tomanović: Tražićemo bezbednosnu procenu ugroženosti Jugoslava Ćosića

Kampanja u kojoj se nadmeću uvrede i neistine sada je prožeta i zastrašujućom sličnošću sa prošlim vremenima i usmerena je subjektivno i objektivno na Jugoslava Ćosića i njegove kolege sa TV N1, upozorio je danas u saopštenju advokat Zdenko Tomanović.

Ćosićev pravni zastupnik ukazuje da su pomoć američke ambasade, organizacije IREX i drugih zapadnih fondova za razvoj medija, kao i poslovni projekat jedne od najvećih albanskih kompanija sa firmom iz Srbije, proglašeni za „krvavi američko šiptarski keš“.

Uz to, napominje Tomanović, „objavljena je lažna fortografija uspešnog albanskog biznismena i vlasnik TV A2 CNN Albanija sveden je na mafijaša i narko dilera, a Jugoslav Ćosić kao šiptarski plaćenik“. 

Time su, prema Tomanovićevom stavu, „stvoreni uslovi da nasilje nad pravom preraste u nasilje nad pojedincem koji je sada obeležen kao predvodnik novinarskog tima koji vodi specijalni rat protiv Srbije i Srba“. 

„Opravdana izvesnost stanja ugroženosti našeg klijenta zahteva bezbednosnu procenu stepena ugroženosti koju ćemo zatražiti od nadležnih službi i državnih organa“, najavio je Tomanović. 

Kako je precizirao, to podrazumeva i „eventualnu zaštitu zbog visokog stepena opasnosti koju gereriše identifikacija novinara koji navodno rade direktno protiv interesa svoje zemlje i svog naroda i koji postaju moguće žrtve strasti i mržnje kreatora kampanje“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi