Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Oproštaj od Petrućija, briljantnog imitatora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 11. 2019.

Izvor: RTS

Oproštaj od Petrućija, briljantnog imitatora

U "Kamenoj sali" Radio Beograda održana je komemoracija povodom smrti Branislava Petruševića Petrućija, dugogodišnjeg saradnika Radio Beograda 202 i čuvenog člana "Indeksovog radio pozorišta".

Branislav Petrušević Petrući preminuo je u 66. godini i danas je sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

Njegov kolega Dragoljub Ljubičić Mićko je na komemoraciji rekao da je Petrući bio "briljantan imitator", autentičnog humora.

Branislav Petrušević je rođen 1955. godine. Karijeru je započeo na radiju. Na Prvom programu Radio Beograda bio je saradnik u emisijama Vreme sporta i razonode i Radio sport.

Godine 1984. glumio je u filmu Moljac u režiji Miće Miloševića. U martu ove godine, obeležio je 40 godina rada i tom prilikom u Kombank dvorani izveo je stend-ap šou Vremeplov.

Kada je reč o predstavama, njegovu predstavu Izbori, jer ste vi to tražili, odigranu 100 puta, pogledalo je 85.000 gledalaca.

Bio je angažovan i u predstavama Tri praseta, Komplikovani prenos, Isus se vraća kući. 

Veliku popularnost stekao je ulogama u Indeksovom pozorištu sa predstavama Tamo daleko je sunce, Istočno od Rajha, Za šaku glasova, Svet ili ništa, Ne ostavljaj me samog dok himna svira...

Kao član Indeksovog pozorišta dobio je Oskar popularnosti. 

Poznata je i njegova uloga u trećem delu filma Hajde da se volimo 1990. godine, u režiji Aleksandra Đorđevića, koji je pogledalo oko pet miliona ljudi.

Branislav je završio Fakultet organizacionih nauka u Beogradu. 

U Elektronsko-računarskom centru RTS-a bio je zaposlen do 2003. godine. 

Inače, nadimak Petrući, Branislav je dobio tokom rada u Radio Beogradu, gde je jednom prilikom izjavio kako bi voleo da bude glumac u Americi. Kolege su se našalile rekavši da bi mogao biti anglosaksonski ili italijanski glumac, "nešto kao Petrući Brenći".

Nadimak koji je tada dobio, ostao je uz njega tokom cele karijere.

Branislav je bio oženjen ima dva sina.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi