Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Politika A.D. prodaje zgradu za 4,6 miliona evra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 10. 2019.

Izvor: Nova ekonomija

Politika A.D. prodaje zgradu za 4,6 miliona evra

Politika A.D. u državnom vlasništvu oglasila je prodaju poslovne zgrade u Bulevaru despota Stefana 24 u Beogradu za 551,7 miliona dinara, ili oko 4,6 miliona evra.

Kako se navodi u oglasu, cena kvadrata u zgradi je skoro 178.000 dinara ili 1500 evra, a za pravo korišćenja pripadajućeg zemljišta plaća se 99.000 dinara (840 evra) po kvadratnom metru.

Zgrada poslovnih usluga ima površinu veću od 2900 kvadratnih metara (bruto površina 3688 kvadratnih metara), a zemljište za upotrebu ove zgrade ima 345 kvadratnih metara. Ponude se dostavljaju najkasnije do 17. oktobra.

Politika A.D. je u vlasništvu države i izdaje Ilustrovanu politiku, Politikin zabavnik i više drugih časopisa. 

Kompanija se prošle i početkom ove godine našla u centru skandala zbog pojedinih svojih izdanja.

Ilustrovana politika je prošle godine objavila niz tekstova koji su naišli na osudu u javnosti zbog diskreditacije osnivača Komisije za istraživanje ubistava novinara, Verana Matića i Ljiljane Smajlović, i relativizacije procesa za ubistvo Slavka Ćuruvije 1999. godine.

Zbog tog ubistva su u aprilu ove godine osuđena četvorica bivših pripadnika Državne bezbednosti, ali nalogodavci su ostali neimenovani.

Popularni nedeljnik Politikin zabavnik izazvao je kritike početkom ove godine zbog teksta pod nazivom „Ko su bili ljotićevci", nakon čega je list optužen za rehabilitaciju ovog kvislinškog i fašističkog pokreta.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

09.10.

2019.

Realan [neregistrovani] u 16:19

Ah

Počelo je pred Peti oktobar (Ćurčićevim) dobošima. Završiće se dobošem.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi