Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Slobodna Televizija negoduje jer joj SBB nije omogućila da emituje program putem njihove mreže
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 09. 2019.

Izvor: Beta

Slobodna Televizija negoduje jer joj SBB nije omogućila da emituje program putem njihove mreže

Slobodna Televizija saopštila je danas da im kompanija SBB nije dala da emituje program putem njihove kablovske distributivne mreže.

"Kompanija SBB uputila je dopis Slobodnoj televiziji u kom nas obaveštava da nije u prilici da naš TV kanal uvede u standardnu ponudu televizijskih kanala na svojoj kablovsko-distributivnoj mreži jer je 'njihova kablovsko-distributivna mreža tehnički limitirana' i da su 'sve frekvencije koje imaju u proseku, po gradu, oko 58, već zauzete' te da je 'nemoguće uvesti bilo koji novi televizijski kanal, ako se prethodno neki već postojeći TV kanal ne isključi iz distributivne mreže', što SBB' za sada nije u mogućnosti da uradi'", navode u saopštenju Slobodne Televizije.

Oni su zbog toga uputili pitanje kompaniji SBB na osnovu kojih kriterijuma odlučuje koje TV kanale uključiti u svoju distributivnu mrežu, navodeći da je krajnje neobično da u dopisu stoji broj 58 kada distributivna mreža D3 mreže kanala broji 999 pozicija.

Slobodna Televizija uputiće zahtev Komisiji za zaštitu konkurencije da ispita da li kompanija SBB zloupotrebljava dominantni položaj na osnovu prakse poslovanja i odgovora koji su dobili od te kompanije.

Pored ovoga, kako je najavljeno, novinari Slobodne Televizije obratiće se dopisom Udruženju evropskih novinara Srbije, Udruženju novinara Srbije i Nezavisnom udruženju novinara Srbije, u kom će ta udruženja obavestiti o" gruboj zloupotrebi položaja kompanije SBB kojom krše pravo javnosti da prima informacije od javnog značaja".

Slobodna Televizija uputila je 17. septembra zahtev kompaniji SBB za uvođenje novog kablovskog kanala "Slobodna televizija" u standardnu ponudu kanala tog kablovskog distributera. Kompanija SBB je na zahtev odgovorila dopisom od 20. septembra.

Slobodna Televizija je saopštila da je istog dana uputila zahtev za uvođenje u standardnu ponudu kanala i kompaniji Telekom Srbija i da očekuje njihov odgovor u nadi da neće "dobiti još jedan, u najmanju ruku komičan dopis, poput dopisa kompanije SBB od 20. septembra".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi