Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  UDS: Dogovoreno da se snizi minimalna naknada za emitovanje fonograma i interpretacija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 09. 2019.

Izvor: UDS

UDS: Dogovoreno da se snizi minimalna naknada za emitovanje fonograma i interpretacija

Unija diskografa Srbije-UDS ovim putem saopštava da su održani pregovori u kojima su učestvovali predstavnici organizacije OFPS (uz podršku organizacije PI – prava interpretatora) i predstavnici udruženja emitera ANEM i RAB koji zajedno okupljaju preko 200 emitera u svom članstvu, a koji su rezultirali postizanjem načelnog dogovora o potpisivanju Protokola kojim bi bili regulisani iznosi minimalne naknade za emitovanje fonograma i interpretacija.

Nakon potvrđivanja od strane upravnih odbora organizacija OFPS i PI i udruženja emitera, biće zaključen Protokol o saradnji u vezi sa regulisanjem minimalne naknade za emitovanje fonograma i interpretacija. Ovim Protokolom će se ubuduće omogućiti umanjenje minimalne naknade za sve emitere, a posebno za emitere koji imaju lokalnu i regionalnu zonu pokrivenosti.

Ujedno saopštavamo da je organizacija Sokoj održala pregovore sa predstavnicima udruženja emitera oko zaključenja Protokola u vezi sa plaćanjem minimalne naknade za emitovanje autorskih dela i načelno je postignut dogovor oko sklapanja Protokola i umanjenja minimalne naknade za emitovanje autorskih dela, što se očekuje u narednim danima kada to potvrde upravni odbori organizacije Sokoje i udruženja emitera.

UDS podržava i pozdravlja načelni dogovor između kolektivnih organizacija za ostvarivanje prava autora, interpretatora i proizvođača fonograma i udruženja emitera oko zaključenja Protokola o regulisanja minimalne naknade za emitere.

 

 

 

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

03.09.

2019.

Realan [neregistrovani] u 08:21

Ah

Antidrzavni elementi se "sami" dogovorili da manje placaju drzavu. Ma, divno.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi