Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Poziv na tribinu "Slučaj Miroslava Jovanovića - sudska praksa i novinarska solidarnost"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 06. 2019.

Izvor: Res publika

Poziv na tribinu "Slučaj Miroslava Jovanovića - sudska praksa i novinarska solidarnost"

U okviru akcije "Solidarno za Miroslava Jovanovića" Šumadijski centar za građanski aktivizam Res publika organizuje javnu tribinu "Slučaj Miroslava Jovanovića - sudska praksa i novinarska soldarnost", u ponedeljak 10. juna, u 18 sati, u Galeriji Narodne Biblioteke “Vuk Karadžić”, u Kragujevcu.

Učestvuju:


Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a

Nedim Sejdinović, doskorašnji predsednik NDNV-a

Slobodan Radičević, član Uprave UNS-a

Ivana Stevanović, direktorka Fondacije Slavko Ćuruvija

Trbinu moderira Bojana Vlajović Savić, Res publika

Da li je slučaj dugogodišnjeg urednika "Svetlosti" i "Kragujevačkih " presedan u dosadašnjoj praksi kažnjavanja novinara? Mogu li profesionalna udruženja da pruže neku vrstu zaštite od drakonskih kazni i drugih vrsta pritisaka i pretnji kojima su izloženi medijski radnici? Postoji li solidarnosti među novinarima i zajednički ciljevi oko kojih je moguće okupiti sva profesionalna udruženja?

Ovo su samo neka od pitanja o kojima će učesnici skupa razgovarati. U okviru tribine predviđeno je i vreme za pitanja publike, a biće postavljena i kutija za prikupljanje donacija za isplatu kazne od milion i po dinara koju mora da plati Miroslav Jovanović, novinar u penziji.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

07.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:43

UČESNICI

Rado bih došao,ali kada viim da većinu čine ljudi iz NUNS-a,uključujući i tkz. moderatora koja se predstavlja kao novinar, onda nemam volju za tim. Već znam šta će se reći,iako je stvar najobičnija - pomoći materijalno čoveku da isplati dugove koje je plaćala njegova redakcija,a on potom formirao novu firmu i redakciju pod imenom "Nezvisna Svetlost".

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi