Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Milojević: Sloboda izražavanja - ključni temelj demokratije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 06. 2019.

Izvor: Tanjug

Milojević: Sloboda izražavanja - ključni temelj demokratije

Vršilac funkcije predsednika Vrhovnog kasacionog suda (VKS) Dragomir Milojević ukazao je danas na značaj slobode izražavanja, ocenjujući da je to jedan od ključnih temelja demokratije.

Obraćajući se u uvodnom delu stručne rasprave "Sloboda izražavanja u praksi Evropskog suda za ljudska prava i domaćih sudova” u organizaciji Vrhovnog kasacionog suda, Misije OEBS-a u Srbiji i Udruženja novinara Srbije, Milojević je podsetio da Evropski sud konstantno ističe dominantan značaj slobode izražavanja.

"Štiteći široku paletu osnovnih ljudskih prava i sloboda, Evropski sud konstantno ističe dominantan značaj slobode izražavanja i njenu suštinsku važnost za zaštitu svih drugih prava i sloboda iz Konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama“, rekao je v.f. predsednika VKS.

U informaciji objavljenoj na sajtu VKS,  navodi se da su u uvodnom delu stručnog skupa govorili i šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio i predsednik Udruženja novinara Srbije i glavni i odgovorni urednik portala Pištaljka Vladimir Radomirović.

Stručna rasprava je organizovana kroz panel diskusije: Primena tripartitnog testa u praksi Evropskog suda za ljudska prava uvezi sa članom 10 Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, zatim Govor mržnje i sloboda izražavanja-izazovi sudske prakse, Sloboda izražavanja u medijskim predmetima domaćih sudova, Granice dozvoljenog komentarisanja sudskih postupaka u praksi domaćih sudova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi