Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinar Milan Jovanović i dalje ima policijsku zaštitu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 03. 2019.

Izvor: Tanjug

Novinar Milan Jovanović i dalje ima policijsku zaštitu

Novinar "Žig Info" portala Milan Jovanović još ima bezbednosnu zaštitu policije, a u slučaju urednika tog portala Željka Martočevića, koji je prebijen dva meseca pre nego što je Jovanoviću zapaljena kuća, identifikovano je jedno lice koje potencijalno može da bude izvršilac tog krivičnog dela, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je to rekao novinarima u Beogradu upitan kako će odgovoriti na zahtev UNS-a da se novinaru "Žig info" portala Milanu Jovanoviću i uredniku tog portala Željku Matorčeviću, dodeli policijska zaštita.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da niko iz MUP-a principijalno ne govori o merama koje policija primenjuje vezano za bezbednost bilo kog lica koje je štićeno po bilo kom osnovu, jer ne želea bilo kome otkrivaju šta pripremaju i rade.

"Milanu Jovanoviću ni u jednom trenutku nije ukinuto obezbeđenje, on i dalje uživa bezbednosnu zaštitu policije na način na koji je policija procenila da je adekvatan i naravno mi o detaljima nećemo govoriti", rekao je Stefanović.

Kada je u pitanju slučaj Martočevića, Stefanović je kazao da je tu zabeležen određeni napredak u istrazi, odnosno da je identifikovano jedno lice koje potencijalno može da bude izvršilac tog krivičnog dela.

"Nažalost, nije moglo da dođe do stopostotnog prepoznavanja i mi čekamo da vidimo da li ćemo obezbediti druge materijalne dokaze ili druge dokaze koji će dovesti do privođenja ovog lica", kazao je ministar.

Stefanović je naveo da u tom smislu istraga i dalje ide i da se MUP trudi da zajedno sa Tužilaštvom uradi posao da pravda bude zadovoljena.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi