Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ministarko, oglasite se! (napadnut je ALO)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 05. 2010.

Izvor: Alo!

Ministarko, oglasite se! (napadnut je ALO)


Ministarstvo pravde i Viši sud u Beogradu zvanično dosad nisu pokrenuli nijednu istražnu radnju po službenoj dužnosti da se otkriju stražari koji su napali fotoreportera „Alo!“ Masanorija Joši-du 13. maja, pred početak suđenja huliganu Veliboru Dunjiću, osuđenom na osam go-dina zatvora za pokušaj ubistva Andrije Čogurića na splavu „Kalipso“.

Ni sam predsednik Višeg suda gospodin Dragoljub Albijanić, koji je skupio hrabrost i prvi osudio Legiju na 40 godina zatvora zbog ubistva Ivana Stambolića, nije našao za shodno da preispita napad na fotoreportera „Alo!“, ali i pokrene disciplinski postupak i kazni odgovorne. Naime, naš fotoreporter je od Dragoljuba Albijanića, predsednika Višeg suda u Beogradu, dan ranije dobio dozvolu za fotografi sanje u zgradi suda. Jošida je na ulasku obezbeđenju pokazao akreditaciju da može da fotografi še. Zatim je upućen na prvi sprat, pred sudnicu broj 8.

Tu je sačekao dolazak optuženih Velibora Dunjića, Uroša Avramovića i oštećenog Andriju Čogurića. Niko od prisutnih nije se pobunio što je fotoreporter fotografi sao tada optužene, osim vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića. Na njegove povike: „Šta ovaj radi? Sklonite ga od mene! Neću da se slikam“, stražari su po komandi opkolili našeg fotoreportera, oduzeli mu aparat i iz njega izvadili memorijsku karticu. U napadu histerije, jedan od stražara ga je uhvatio za košulju i udario po glavi i ramenu. Dok je Jošida tražio da mu vrate karticu, jedan od stražara mu se obratio cinično: „Ajde, briši bre, Japanac! Nema ništa od kartice, nećeš je nikad više dobiti.“ Zatim su ga kao zatvorenika uhvatili pod ruku i ispratili ga do izlaza iz zgrade.

Redakcija „Alo!“ juče je i zvanično uputila ministarki Snežani Malović primedbu na rad predstavnika Ministarstva pravde, kao i odeljenju za nadzor u sudovima pomenutog ministarstva.

Antrfile : Imamo pravo da znamo:


1. Zbog čega je pripadnik straže napao našeg reportera koji je imao dozvolu za fotografisanje u sudu?

2. Zašto su radnici Ministarstva pravde onemogućili našeg fotoreportera da obavlja posao?

3. Zašto su radnici Ministarstva pravde psovali i na nacionalnoj osnovi vređali našeg fotoreportera?

4. Po kojem osnovu su stražari oduzeli fotoreporteru „Alo!“ fotografsku opremu bez ikakvog zapisnika o oduzimanju?

E.A.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi