Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Samo ste se vi zaštitili
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 05. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Samo ste se vi zaštitili


Odgovor tri medijske kompanije Stanku Subotiću i kompaniji  VAC


Jedini interes izdavača novina, od samog početka posrtanja „Future“, bio je očuvanje tog preduzeća jer je najveći distributer i prodavac štampe u Srbiji. Većina izdavača okupljenih oko Asocijacije medija ocenila je da za normalno poslovanje ne bi bilo dobro da, primera radi, njihove novine u Beogradu prodaje samo jedan lanac kioska, pa makar to bio i „Štampa sistem“, sa kojim imamo dobru saradnju.

Prepoznali smo i da nemamo svi iste interese kad je reč o očuvanju ili bankrotu „Future“.

Gospodin Petar Lange u ime medijske grupacije WAC kaže da im nije u interesu da „Futura“ ode u likvidaciju.

Činjenice, međutim, govore drugačije: WAC nije u zakonskom, ni u naknadnom roku prijavio (ne ulazimo u razloge zašto to nije učinio) potraživanja od oko 600.000 evra; dao je „jaku bankarsku garanciju“ „Rajfajzen banci“ za kredit „Futuri“ (u vlasništvu Stanka Subotića), pa po tom osnovu nije mogao da bude poverilac, već je to bila banka; WAC je preuzimanjem potraživanja od banke stekao pravo poverioca i ima hipoteku na imovinu „Future“; WAC se izjašnjava protiv plana reorganizacije iako je alternativa samo likvidacija; u slučaju bankrota, od nezaštićenih poverilaca šansu da se naplati imao bi samo WAC, a izgubio bi i jakog konkurenta na tržištu.

Poštujemo, naravno, interese WAC-a, ali nam se interesi - ne poklapaju.Izdavači okupljeni oko Asocijacije medija još jednom zahvaljuju svim zaštićenim, posebno bankama, i nezaštićenim poveriocima koji su podržali plan reorganizacije „Future“.

Veselin Simonović (Ringier), Dragan Vučićević (Pres pablišing grup) i Manojlo Vukotić (Novosti).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi