Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Najzanimljiviji sportski prenosi uz doplatu!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 04. 2010.

Izvor: Pres

Najzanimljiviji sportski prenosi uz doplatu!


Beograd - Prava na TV prenose sportskih događaja sve su skuplja, pa će gledanje najzanimljivijih događaja uskoro morati posebno da se plaća, kažu kablovski operateri.

Prava na prenose najgledanijih sportskih manifestacija sve više preuzimaju komercijalne televizije, koje dodatno naplaćuju gledanje ovih programa, a kablovski distributeri kažu da će se ova tendencija nastaviti.

Jedna od televizija koja svoja četiri kanala zasniva isključivo na sportu je Arena sport. Gledaoci prvi program Arene gledaju u standardnoj ponudi kablovskih operatera, a ostala tri specijalizovana prodaju se u paketu. U Areni kažu da uveliko stiže vreme „pej TV“ usluge što se tiče sportskih događaja. Oni ističu i da je njihov četvrti kanal prvi u čitavom regionu sa punom HD tehnologijom slike.

- Tendencija u svetu je da se sportski program prodaje u TV paketima, pa se u inostranstvu skoro svi kanali koji se bave sportom plaćaju. Naša televizija nudi najbolju ponudu svih sportova. Posebno fudbalske lige, špansku, italijansku, brazilsku, ali i domaće prvenstvo u fudbalu, sa posebnim naglaskom na Ligu šampiona, čija smo prava preuzeli za ovaj region - objašnjavaju u Areni sport.

Prednost ovih televizija jeste i u tome što one imaju pravo na prenos najvećeg broja utakmica, čak i kada neka od nacionalnih televizijskih stanica otkupi pravo na isto takmičenje.

- Ako se desi da neka televizija, na primer RTS, ima pravo na prenos istog takmičenja kao i mi, onda oni mogu da izaberu jednu utakmice u tom danu, dok mi možemo da emitujemo sve - objašnjavaju u Areni sport.

U PR službi SBB-a kažu da trenutno imaju više od 20 kanala koji se bave sportom i to samo u osnovnoj ponudi.

- Na primer, SBB ima Golf klub, Sportklub, Eurosport i mnoge druge slične programe, a samo u osnovnoj ponudi imamo više od 20 kanala ovog tipa. Imamo i nekoliko sportskih paketa koji se sastoje od nekoliko različitih TV kanala i oni su u ponudi u našoj digitalnoj televiziji - kažu u SBB-u.

Antrfile : RTS ne odustaje od sportskih prenosa

Urednik sportskog programa na RTS-u Zoran Marković kaže da je politika ove kuće da prati sve naše reprezentacije i ako ima mogućnosti i najznačajnije svetske događaje.RTS ima dugi niz godina englesku ligu i nju držimo jer smatramo da je jaka. A sigurno da bismo voleli da imamo i špansku ili italijansku. Uvek ćemo težiti ka tome da imamo najjače stvari.

R. Ž. M.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi