Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Napadač i dalje na slobodi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 04. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Napadač i dalje na slobodi

Napadač i dalje na slobodi

LOZNICA- Pred Osnovnim sudom u Loznici za sutra je zakazano novo ročište protiv Lj. T., bivšeg policajca iz Beograda, koga optužnica tereti da je 12. septembra 2005. godine brutalno pretukao Vladimira Mitrića, novinara „Novosti“ iz Loznice.

Mitrić je napadnut u stambenoj zgradi u kojoj je stanovao, a prethodno nepoznati počinioci su mu, u tri navrata, demolirali automobil. Prilikom napada 12. septembra novinar je zadobio prelom leve ruke i dvadesetak kontuzija po glavi i telu, od kojih je svaka mogla biti kobna. Međutim, umesto pokušaja ubistva, atak je kvalifikovan samo kao nanošenje teških telesnih povreda.Ubrzo, zbog sumnje da je napao Mitrića, uhapšen je bivši policajac Lj. T., koji je već tada bio suspendovan iz službe. Ali, nalogodavci nikada nisu otkriveni.

 Tokom maratonskog postupka, izjave pojedinih svedoka jasno su ukazivale da pozadina postoji, ali su nadležni, ipak, ostali „gluvi“.Nažalost, pretnje nisu prestale, a i danas se Mitrić kreće pod neprestanim policijskim obezbeđenjem.Opštinski sud u Loznici izrekao je Lj. T. kaznu zatvora od šest meseci. Ali, drugostepeni Okružni sud u Šapcu, iz proceduralnih razloga, poništio je presudu i vratio je na ponovno suđenje. Usledila je nova pauza zbog reforme pravosuđa, a početak procesa zakazan je tek za 13. april.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi