Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zašto je RTV skinuo emisiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 04. 2010.

Izvor: Dnevnik

Zašto je RTV skinuo emisiju


Nezavisno društvo novinara Vojvodine zatražilo je juče od Programskog odbora Radiotelevizije Vojvodine da obavesti javnost o tome zašto je s programa skinuta emisija "Tu sasvim blizu" koja je trebalo da bude emitovana 27. marta.

Programski odbor RTV-a je obavezan da se oglasi tim povodom "jer su se u pojedinim medijima poslednjih dana pojavili napisi u kojima se kao razlog za moguće skidanje te emisije navodi i neka vrsta političke cenzure", navedeno je u otvorenom pismu NDNV-a.Emisija "Tu sasvim blizu" Marine Fratucan bila je najavljena na RTV-u, kao i u nekim štampanim medijima, u danu kad je trebalo da bude emitovana a posle toga joj je termin pomeren sa subote u 16.30 sati na četvrtak u 14.05, napominje NDNV.

Ta emisija je, kako je u štampi najavljeno, bila posvećena nedavnom samitu na Brdu kod Kranja u Sloveniji, skupu kojem predsednik Srbije Boris Tadić nije prisustvovao pošto delegacija Prištine nije bila zastupljena u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.Glavni urednik Informativnog programa RTV-a Dejan Suvajdžić izjavio je medijima da je ta emisija skinuta s programa jer nije zadovoljavala osnovne profesionalne kriterijume.
NN

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi