Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ničić hoće da iseli televiziju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 03. 2012.

Izvor: Pres

Ničić hoće da iseli televiziju

Naša kuća našla se pod neviđenim pritiskom gradske vlasti i gradonačelnika Boška Ničića kako bi se uticalo na njenu uređivačku politiku, tvrdi Paunović



Zaječar - Vladan Paunović, direktor Timočke radio-televizije, rekao je da se ova medijska kuća u poslednjih nekoliko dana našla pod neviđenim pritiskom gradske vlasti i gradonačelnika Boška Ničića, kako bi se uticalo na njenu uređivačku politiku.

- Sve je počelo od emitovanje specijala „Rikošet“, u kome su iznete činjenice o nezakonitoj privatizaciji zaječarske „Toplane“. Hajka se odvija u kontinuitetu, iz dana u dan. Najpre nam je uručeno rešenje koje je potpisao gradonačelnik Boško Ničić, kojim je naloženo iseljenje iz prostorija koje se nalaze u centru grada i iz kojih Timočka televizija i radio emituju program od 1972. godine. Obrazloženje je da postoji pravni diskontinuitet između sadašnjeg akcionarskog društva i nekadašnjeg javnog preduzeća, što nije tačno - rekao je Paunović na jučerašnjoj konferenciji za novinare, i dodao:

- Akcionarsko društvo je pravni naslednik javnog preduzeća i to je moguće proveriti u Agenciji za privredne registre. Ugovor o zakupu prostorija nikada nije raskinut, tako da je rešenje o iseljenju besmisleno. Više je nego jasno da je ovo pritisak gradske vlasti kako bi zaustavila objektivno i profesionalno izveštavanje.

Paunović je još rekao da je iz gradske uprave stigao i poziv nadležnima u televiziji za preispitivanje legalnosti repetitora na Kraljevici, postavljenog pre 17 godina, za šta ova televizija poseduje sve potrebne dozvole republičkih radio-difuznih organa.

- Aktivisti URS-a, vladajuće stranke, od juče prikupljaju potpise protiv Timočke televizije i radija zbog navodno nekorektnog izveštavanja. Oni to rade od vrata do vrata, u selima obilaze staračka domaćinstva, a u mesnim kancelarijama uz potpise za regresirano gorivo podmeću i svoju peticiju. Juče je peticija potpisivana i u prostorijama gradske uprave. Uprkos insistiranju, nismo dobili odgovor ko je to dozvolio. Timočka TV će ostati dosledna svojoj uređivačkoj politici i nikakve pretnje ne mogu da nas zaplaše - kaže Paunović.

Slađana Tomić, urednik informativnog programa, rekla je da su podnete brojne krivične prijave protiv nje kao urednice, kao i protiv televizije da se pišu svakodnevne predstavke RRA.

- Uprkos pritiscima, gledanost naše televizije iz dana u dan raste, pa smo tako u jednom momentu bili gledaniji i od nekih televizija sa nacionalnom frekvencijom, što znači da nam gledaoci veruju - rekla je Tomićka.

Timočka televizija je o pritisku koja se vrši na ovu medijsku kuću obavestila sva udruženja novinara, OEBS, kao i predsednika Tadića.

Do pre nekoliko dana predsednik upravnog odbora ove televizije bio je Saša Mirković, funkcioner Pokreta radnika i seljaka i politički protivnik aktuelnog gradonačelnika. Mirković je nakon predaje izborne liste, čiji je nosilac, podneo ostavku na mesto predsednika UO.

Joković: Ne interesuje ih istina

Emisija „Rikošet“ koja je emitovana na Timočkoj televiziji, a koja se bavi nezakonitostima prilikom prodaje zaječarske „Toplane“, još više je posvađala URS i Pokret radnika i seljaka.Ivan Joković, predsednik Skupštine grada, izjavio je da iza ove emisije stoji Pokret radnika i seljaka.

- To što radi potpredsednik ove stranke Saša Mirković nije politika - rekao je Joković. On je optužio Mirkovića da Zaječar vidi kao jednu vrstu plena, da Pokret radnika i seljaka ne vodi nikakvu politiku, već da im je jedini cilj da sruše URS.

- Mirkovića ne interesuje nikakva istina, već samo prihodi koje je izgubio u Boru, odakle je proteran, a protiv njega i njegove firme podneto je više krivičnih prijava - izjavio je Joković.

Mirković: Ničiću, vrati mi novac

Saša Mirković je pokazao novinarima rešenje da nije osuđivan i zatražio da to isto urade gradonačelnik Boško Ničić, predsednik skupštine Ivan Joković i načelnica gradske uprave Jasmina Gačević.

- Ne želim da odgovaram na tračeve niti da vam se predstavljam da sam podstanar, a da kupujem kuće na tuđa imena, i predizbornu kampanju vodim vozeći se u službenom automobilu. Moja plata u firmi „Beoton“, čiji sam vlasnik, iznosi oko 4.000 evra, sva imovina je uknjižena na moje ime i vozim se svojim automobilom. Ovom prilikom pozivam Pokret „Živim za krajinu Boško Ničić“ da mi vrati novac koji sam im pozajmio - poručio je Mirković.

Slavica Marković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi