Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ugašen “Glas javnosti“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 01. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Ugašen “Glas javnosti“


Posle 13 godina prestao je da izlazi dnevni list „Glas javnosti“.

U subotu se na kioscima prodavao poslednji vikend dvobroj. Ipak, „Glas“ je nastavio da živi elektronski život: izlazi kao internet izdanje.

U ovoj novinskoj kući kažu da je gašenje samo privremeno. Navodno, potrebno je redizajnirati i modernizovati novine, a to nisu mogli da urade u hodu. Očekuju da će se na kioscima u štampanom izdanju pojaviti ponovo u martu.

Ono što se može čuti sa strane, pored zvaničnog obrazloženja, je da je „Glas javnosti“ „ubilo“ tržište i da zbog malog tiraža više nije moglo da opstane.

Inače, vlasnik „Glasa javnosti“ Radisav Rodić već dva i po meseca je u zatvoru. Osumnjičen je za utaju poreza i poslovne malverzacije u firmama čiji je vlasnik.„Glas javnosti“ nisu jedine novine koje su prestale da postoje. Krajem oktobra, posle 10 meseci izlaženja, ugašeno je i obnovljeno izdanje lista „Borba“. Razlozi slični: mali tiraž i problemi sa finansiranjem.

S. J. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi