Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Oko frekvencije još će se ćerati
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 01. 2010.

Izvor: Dnevnik

Oko frekvencije još će se ćerati


Krajem decembra Agencija za privatizaciju je raskinula ugovor o privatizaciji Informativnopropagadnog centra Kula u čijem sklopu su Radio i list „Kulska komuna“, koji je pre dve godine kupio Dragan Jovanović, novinar i vlasnik druge lokalne radio stanice Radio „Zenita“.

On je postao vlasnik IPC plativši oko 55.000 eura, ali je ugovor raskinut jer nije ispunio obaveze. Akcijski fond je imenovao Đorđa Bojanića, novinara Radio Kule, za svog poverioca u tom preduzeću, ali kako ga još uvek nije formalno postavila Skupštine akcionara, nije želeo da komentariše trenutno stanje u IPC-u.

Jovanović, sad već bivši vlasnik, objašnjava da je raskid ugovora bio obostran jer on nije izmirio obaveze, ali ni očekivao da će imati toliko problema s preduzećem koje je kupio.

Istina je da postoji dug prema radnicima nastao u periodu od kad je IPC privatizovan, ali mnogi drugi raniji su došli na naplatu tek kad sam preuzeo firmu. Javili su se i ozbiljni administrativni problemi, kao recimo činjenica da preduzeće nije nikad registrovano za radiodifuznu delatnost, iako decenijama ima svoju stanicu. To je jedna velika prepreka za funkcionisanje Radio Kule, na koju nas konstatno opominju. Zato sam odlučio sam da se povučem iako sam uplatio dve rate od po 11.000 evra za kupovinu i oprostio dug ovom preduzeću, koje je lično meni dugovalo oko dva miliona dinara još od pre desetak godina - objašnjava Jovanović.

Desetak zaposlnih tvrde da plate nisu primili godinu dana, ali da zbog loše situacije u firmi još ranije je trebalo poništiti privatizaciju. Najspornije je kome će sad pripasti lokalna radio frekvencija, koju je RRA izdala na ime „Radio Zenita“, ali kao većinskog vlasnika Radio Kule. Zaposleni kažu da frekvencija mora ostati njima, dok je Jovanović najavljuje da će o tome odlučiti RRA do kraja meseca.

N. Perković


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi