Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ucena sa TV ekrana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 01. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Ucena sa TV ekrana


Svilajnac - Za desetak dana 414 mladih Svilajnca, kojima su se pridružili vršnjaci iz Smedereva podržalo je na „fejsbuku“ predlog da se od kablovskog operatera „Kopernikus“ zatraži da koriguje novu, veću cenu mesečne pretplate, koja od 1. januara ove godine iznosi 900 dinara.

- Kada kompletiramo spisak svih naših istomišljenika, peticiju ćemo da dostavimo RATEL, zaštitniku građana i drugim državnim organima, da daju svoj sud o (ne)opravdanosti ovog nameta na osiromašeni narod koji pretplatu plaća i RTS - kaže Igor Marinković, u ime grupe mladih Svilajnca koji su pokrenuli ovu akciju.

Nije im jasno zašto mesečna pretplata u Nišu iznosi 300, a u Svilajncu 900 dinara.

Njima se pridružio i veliki broj drugih korisnika KTV u petnaestak mesta svilajnačke opštine, a među prvima glas su podigli u PUPS.

- Nema nikakvog opravdanja da se svake godine povećava cena pretplate za KTV za 20 i više odsto. Imamo veliki broj poziva penzionera koji sa 15.000 dinara penzije ne mogu da izdrže ovaj namet - kaže Dragiša Spasojević, predsednik opštinskog odbora PUPS.

Akciju mladih podržava mesna zajednica, koja je sa građanima Svilajnca svojevremeno finansirala izgradnju mreže KTV, a očekuju i najavljenu podršku lokalne zajednice.

Prvobitnim ugovorom je bilo predviđeno da mesečna pretplata u Svilajncu ne sme da bude veća od pet maraka. Međutim, kada je bivša firma „Skajnet“ preuzela vlasništvo nad mrežom KTV, cena mesečne pretplate je godišnje rasla za 20 odsto i više, od 50 - 550 dinara.

Istim „tempom“ nastavio je i novi vlasnik „Kopernikus“, koji je firmu kupio 1. januara 2008. godine, a mesečna pretplata je za tri godine od 600 porasla do 900 dinara.Uz čestitku za Novu godinu „Kopernikus“ je obavestio pretplatnike da je cena povećana „zbog kursa dinara i podizanja cena emitovanja stranih kanala“.

Antrfile : Kanali

- U „Kopernikusu“ kažu da je cena pretplate povećana zbog većeg broja kanala u KDC u Svilajncu. Ko je nas pitao da li umesto 30 hoćemo da imamo 65 kanala, i da li pretplatnik ima bilo kakvo pravo u ovom slučaju - kaže Milorad P. iz Svilajnca.

Tri puta skuplje

Pretplatnicima KTV „Kopernikus“ nije objasnio zašto je njihova pretplata u Nišu 300, Svrljigu 350, Paraćinu 400, a u Svilajncu i Ćupriji 900 dinara. U Burovcu, kraj Svilajnca mesečna pretplata iznosi 350 dinara.Kod drugih operatera KTV, u susednim mestima Svilajnca pretplata je od 300 - 400 dinara.

G. M. Z.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi