Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Primat nacionalnih TV
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 01. 2010.

Izvor: Danas

Primat nacionalnih TV


Beograd - Poslednjih nekoliko godina u Srbiji se beleži rast gledanosti nacionalnih televizija, dok broj gledalaca lokalnih televizija opada, rekao je juče Rič Mek Klir, direktor IREX Srbija, na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati istraživanja gledanosti televizija i slušanosti radio stanica u Srbiji tokom prošle godine.

Predrag Lozović iz AGB Nilsena predstavio je rezultate gledanosti televizija u Srbiji, prema kojima se od 2003. beleži rast zbirnog učešća nacionalnih televizija u ukupnom udelu gledanosti.

Nacionalne televizije imaju učešće u gledanosti od skoro 78 odsto, zatim slede inostrane stanice sa 7,8 odsto, lokalne i domaće kablovske sa 6,6 odsto, stanice iz nekadašnjih jugoslovenskih republika sa 3,6, a regionalne sa 2,3 odsto.

- Uočava se i pad gledanosti lokalnih i domaćih kablovskih televizija, na šta je verovatno uticalo gašenje velikog broja stanica, a mnoge su i neuspešno privatizovane. Vesti o novom gripu, lokalnim manifestacijama i lokalnim izborima, međutim, naglo podižu gledanost lokalnih stanica - istakao je Lozović.

Jasna Milošević iz Ipsos Stratedžik marketinga ukazala je na stabilan trend slušanosti radija u Srbiji, kao i da ovaj medij bar 15 minuta dnevno sluša više od 80 odsto ukupnog nedeljnog auditorijuma. Na radiju se najviše sluša muzika, što je istaklo više od 85 odsto slušalaca, a potom slede vesti i sportski sadržaji.

B. Cvejić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi