Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tri stanice na jugu Srbije nelegalno emituju program
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 08. 2009.

Izvor: Blic-Srbija

Tri stanice na jugu Srbije nelegalno emituju program


BUJANOVAC - Televizija Preševo, Radio Bujanovac i Radio „Spektri“ emituju program iako nemaju dozvolu Republičke radiodifuzne agencije za rad. Vlasnik RTV „Spektri“ iz Bujanovca Nedžat Behljulji potvrdio je da je „samovoljno i nelegalno počeo da emituje radio program u znak protesta što se na jugu Srbije ne poštuju zakoni u oblasti radiodifuzije. Behljuljija je, kao je rekao, na takvu odluku navelo to što TV Preševo, iako je nedavno zapečaćena, ponovo emituje program.

„Uzaludno je u opštinama Preševo i Bujanovac poštovati zakon i odluke RRA i Ratela kada je reč o emitovanju programa elektronskih medija“, rekao je Behljulji. Prema njegovim rečima, takvo stanje je posledica „političkog potkusurivanja“ narodnog poslanika Rize Halimija i šefa Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Milana Markovića, koji je i ministar sa državnu upravu i lokalnu samoupravu. „Kada mu ustreba, Halimi zapreti ministru Markoviću da neće da poštuje sporazum o uključenju Albanaca u državno Koordinaciono telo.

V. P.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi