Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bunt vlasnika RTV „Spektri” u Bujanovcu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 08. 2009.

Izvor: Politika

Bunt vlasnika RTV „Spektri” u Bujanovcu


Bujanovac – Obaveštavam javnost da sam tehničkom osoblju TV „Spektri” naredio da puste u etar signal radija „Spektri”, i pored toga što ne posedujemo zakonsku frekvenciju i urednu dozvolu za rad… stoji na početku neobičnog obraćanja javnosti Nedžata Beljulija, vlasnika kompanije „Elhan komerc”, u čijem je sastavu i Televizija „Spektri” u Bujanovcu, koja emituje program na albanskom jeziku, i za razliku od radija, ima dozvolu za rad.


U nastavku obraćanja, Beljuli objašnjava svoj potez:

– Uočio sam da je u opštinama Bujanovac i Preševo, uzaludno poštovati zakon države u kojoj živimo, kao i odluke Republičke radiodifuzne agencije i Republičke agencije za telekomunikacije. Takav je slučaj sa TV Preševo, koja je nastavila sa radom iako nema frekvenciju i dozvolu, čak i posle pečaćenja i gašenja predajnika od strane RATEL-a. Neko je otpečatio predajnik i, očigledno, blombu bacio u korpu za smeće, zbog čega bi negde u unutrašnjosti Srbije završio u zatvoru…

U nastavku obraćanja Beljuli kaže da koristi priliku da javno pita, kao i mnogi građani ovih opština, o čemu se to ovde radi?

– To pitam gospodu iz vrha vlasti, RATEL-a, RRA, kao i MUP-a. O kakvim se nezakonskim potkusurivanjima radi u svrhu dnevne politike. Da li je zbog toga upotrebljen pojam fiktivno Koordinaciono telo? Čemu će ono služiti u budućnosti, pod uslovom da se u njemu konstituišu i „šerifi” (Albanci) sa juga Srbije? Neće valjda da služi kao instrument plaćanja za ono – „učini mi da ti učinim”!

–Dokle ovako, pita se na kraju saopštenja Nedžat Beljuli, koji za „Politiku” kaže da će emitovati program na svom „piratskom” radiju – „sve dok se ne počne sa poštovanjem zakona”.

Ž. Matić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi