Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Karleuša i Janković saslušani u slučaju „Ćuruvija”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 08. 2014.

Autor: D. Č. Izvor: Politika

Karleuša i Janković saslušani u slučaju „Ćuruvija”

U nastavku dopune istrage za ubistvo Slavka Ćuruvije, vlasnika listova „Dnevni telegraf” i „Evropljanin”, juče su u Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušani Dragan Karleuša i Lazar Janković, policajci SBPOKa koji su radili na rešavanju tog zločina.

 

Kako „Politika” saznaje, oni su izjavili da nisu utvrdili ko je pucao u Ćuruviju. Naši izvori navode da je Janković kazao da se do danas ne zna ko je povukao obarač i da nijedan svedok nije potvrdio da je u rejonu u kojem je praćen poznati novinar video beli „golf”, kakav su koristili radnici beogradskog centra Resora državne bezbednosti. On je posvedočio da su, istražujući slučaj, saslušali sve radnike odeljenja za tajna praćenja beogradskog CRDBa, ali da niko nije rekao da je video beli „golf”.

Prema našim saznanjima, svedoci su izjavili i da se u to vreme sumnjalo da su u Ćuruviju pucali pripadnici zemunskog klana. Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, branilac okrivljenih Ratka Romića i Milana Radonjića, nije želela da komentariše nove informacije iz dopune istrage, rekavši samo da je odbrana zadovoljna izjavama svedoka. U dopuni istrage koju je naložio sud kada je u julu prihvatio žalbu odbrane na optužnicu, preostalo je da se saslušaju svedoci koji prekjuče nisu došli i da se obavi balističko veštačenje.

Sud je naložio da se utvrdi da li je u Ćuruviju pucano iz pištolja sa prigušivačem ili ne. Pored toga, sud je zatražio i veštačenje povreda Branke Prpe. Nastavak istrage u slučaju „Ćuruvija” biće naknadno zakazan.

Podsećamo, Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. godine u haustoru zgrade u Svetogorskoj ulici u kojoj je živeo. Za zločin su optuženi Radomir Marković, bivši načelnik RDB i trojica pripadnika službe, ali je vanraspravno veće vratilo optužnicu, tražeći od tužilaštva da je potkrepi novim dokazima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi