Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kurak šeta i priča da je ubio Ćuruviju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 06. 2014.

Autor: Vuk Z. Cvijić Izvor: Blic

Kurak šeta i priča da je ubio Ćuruviju

“Bez greške znam i nikada me ne bi slagao niti Legija niti Dušan Spasojević, pogotovo Dušan, da je Miroslav Kurak lično izvršilac ubistva Ćuruvije”, svedočio je Miloš Simović. Simović, koji je u istrazi ubistva vlasnika “Dnevnog telegrafa” i nedeljnika “Evropljanin” prvi saslušan posle Milorada Ulemeka Legije, 10. januara 2014, opisivao je detaljno veče kada ga je Ulemek upoznao sa Kurakom, sada optuženim za ubistvo novinara, i rekao mu da je ubio Ćuruviju.

 

On je pričao kako su prvo otišli na ručak kod Nenada Opačića, osuđenog kao narko-bosa veterničkog klana, u Novi Sad. Navodio je da su išli pokojni Dušan Spasojević, Mile Luković Kum, Ulemek i, kako je rekao, “svi s optužnice za ubistvo premijera Đinđića”, kao i jedna estradna pevačica.

Odlazimo kod Neše Opačića na ručak, večeru, već šta je bilo. Sedamo svi. Atrakcija je bila ta pevačica sa nama što je bila i sve oči su bile uprte u nju - svedočio je Simović.

Nastavio je priču da su svi zajedno otišli na koncert Gorana Bregovića u Novom Sadu i da su ušli kada je već počeo i izašli posle pola sata da bi nastavili provod u Beogradu.

Dušan mi je rekao: ”Idi ti sada sa njima da ne bude da svi ostavljamo Legiju” - pričao je Simović.

Simović je na saslušanju u “Zabeli” naveo da su obilazili beogradske klubove “Nanu”, “Akapulko”, “Kafe”, “Sinema”, kao i da su na Ulemekovo insistiranje otišli u neku diskoteku kod Taša.

Na kraju odlaze u klub Džeja Ramadanovskog i sedaju u separe, i prema svedočenju Simovića, dolaze još dvojica mladića.

Legija mi je rekao: ”Vidiš ovu dvojicu, zapamti prvog kome se budem obratio”... On mi je rekao i “Radićemo ih”... Vidim da gledaju Legiju sa strahopoštovanjem. Ja sam uzeo jednu čašu i razbio je pored njih da vidim kako će da reaguju na moj bezobrazluk. Nisu reagovali...

Legija je rekao: “Oni su radili Ćurku” - svedočio je Miloš Simović i dodao da se zatim okrenuo ka bratu Aleksandru i pitao ga da li zna ovu dvojicu, kao i da mu je Ulemek rekao da su na “spisku za odstrel” jer su “radili” Ćuruviju.

Posle te večeri sam pričao sa Dušanom Spasojevićem i Legijom o njima. Pratili smo ih jedno 15-20 dana i krenuli smo u realizaciju da se likvidiraju Ratko Romić i Miki Kurak. Ako bude Ratko Romić sa Kurakom u paketu, još bolje, a ako ne bude, jako je bitno zato što Kurak ima dugačak jezik i landara po gradu da je ubio Ćuruviju - ispričao je Simović.

On je svedočio detaljno kako i gde su ih pratili i kakve im je Ulemek davao informacije o njima. Naveo je da je “Kurak osetio da ga pratimo”, pa je kontaktirao s Ulemekom i Spasojevićem i da su onda prekinuli pratnju.

Marković odgovoran za ubistvo Arkana

Miloš Simović je svedočio i da su pripadnici zemunskog klana pratili Radomira Markovića, bivšeg šefa DB, pre hapšenja januara 2001. i planirali da ga ubiju. Javio sam se Dušanu Spasojeviću i on mi je rekao: ”Baš sam hteo da ti kažem da se povučeš ako se nešto tako desi, ako Radomir Marković bude ubijen od strane nas, onda ću biti uhapšen na licu mesta”, i to se tako završilo. Tada sam u Šilerovoj prvi put čuo od Legije i Dušana kada su pričali da je Radomir Marković odgovora za ubistvo Ćuruvije, za ubistvo na Ibarskoj magistrali, za Željka Ražnatovića Arkana, za ubistvo Žike Petrovića, ima još... - pričao je Simović.

„Legija sluša jako čudnu muziku“

Legija je slušao jako čudnu muziku, ne znam da vam kažem kako se zove ta muzika, “strendž”, nešto tako. Ta diskoteka, to se silazi u rupu i sluša se čudna muzika - oni treskavci, oni glavama, nisu to ni rokeri.... U tu diskoteku smo ušli, video sam da se i pevačica čudi šta smo došli - kaže Simović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi