Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Policija štiti lokalnog funkcionera
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 06. 2014.

Autor: Gvozden Zdravić Izvor: Blic

Policija štiti lokalnog funkcionera

Čelni ljudi aleksandrovačke policije, kao i njihove kolege u, policijskoj Upravi Kruševac, ni posle dvadest dana ništa nisu preduzeli u slučaju predsednika opštine Aleksandrovac Jugoslava Stajkovca, koji je na drzak način oteo na ulici, vlasniku i ureniku lista “Župska reč”, sto komada tog lista. Zoran Raičević, tužilac OJT Brus, potvrdio “Blicu” da “do današnjeg dana nikakav izveštaj o tome nije stigao u ovo tužilaštvo”.

Policijska Uprava Kruševac juče je obavestila “Blic” da su radnici policijske stanice u Aleksandrovcu “utvrdili sve činjenice i okolnosti događaja od 23. maja ove godine i Izveštaj o tome prosledili bruskom Tužilaštvu”.

Da to ne odgovra istini, potvrdio nam je tužilac Zoran Raičević.

-Nikakav izveštaj o slučaju krađe novina u Aleksandrovcu nije stigao u Tužilaštvo do današnjeg dana” - kaže Raičevič i dodaje, da će pored mnogo obaveza, proveriti “u čemu je problem”.

Na opasku “Blica” da odgovorni u PU Kruševac tvrde drugačije, Raičević odgovora “šta ja mogu, ako te oni lažu” i obećava da će se lično založiti da se u konkretnom slučaju utvrdi prava istina.
 
Podsećanja radi, predsednik aleksandrovačke opštine Jugoslav Stajkovac je vraćajući se iz kafane, na drzak način oteo vlasniku na ulici sto komada mesečnog lista “Župska reč” i pobegao u nepoznatom pravcu. Kada je uvideo svoju grešku, ovaj lokalni moćnik pravdao se, da je “50 komada novina odneo u opštinu, jer su mu javili da je vlanik i urednik ovog lista Milutin Zdravić loše pisao o njemu i njegovoj porodici”.

-Hteo sam da mu platim novine. Poručivao sam mu da dođe kod mene u opštinu za novac, ali on nije došao. Prijavio me policiji, a ja nikada ništa nisam ukrao” – tvrdi Stajkovac.

Udruženje novinara Srbije je u saopštenju za javnost konstantovalo, da je u konkretnom slučaju reč o krađni novina na drzak način i zatražilo od nadležnog tužilaštva da protiv Stajkovca podigne optužnicu.

Na isti način ragovao je i Klub novinarv Župe, napominjući da pritisci i fizički napada na novinare u Aleksandrovcu traju već deset godina i da na taj način vlastodršci ove opštine pokušavaju da disciplinuju novinare, koji kritički pišu o radu lokalne samouprave.

Novinari Župe zahtevaju od državnih organa, da ih zaštite od bahatih lokalnih političara i njihovih istomišljenika.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi