Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Anđus: Čović hteo da lažira moje papire iz Urgentnog
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 06. 2014.

Autor: Aleksandar Crnomarković Izvor: Naše novine

Anđus: Čović hteo da lažira moje papire iz Urgentnog

Novinar Dejan Anđus još jednom se obratio javnosti ističući da neće podneti privatnu tužbu protiv Nebojše Čovića zbog fizičkog napada, već da će sačekati da to urade nadležni organi. U svom izlaganju poznati TV voditelj je otkrio da je Nebojša Čović tražio od Slaviše Kokeze da falsifikuje njegove papire iz Urgentnog centra.

- Država radi svoj posao. Čekam potez tužilaštva da bih znao šta ja da radim. Postoji snimak, dobro se zna šta se desilo. Imam garancije državnih organa da svi rade svoj posao maksimalno pošteno. Ova afera bi mogla da bude i prekretnica za novinarstvo u Srbiji, naš „Votergejt“, da novinari dobiju veća prava i da više ne rade za mali novac - rekao je Anđus, a potom nastavio:

- Za pretnje i ugrožavanje sigurnosti novinara zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Čović je time što me je prebio uradio mnogo gore od onoga što je predvideo zakon i zato treba da dobije pet godina zatvora, a posle nek zbog dobrog vladanja izađe za tri. On je čovek koji nije smeo da se obračuna sa Vujoševićem ni sa Andrejem Vučićem, pa je onda napao mene.

Anđus nije imao dlake na jeziku ni da otkrije kakvim se zakulisnim radnjama bavio čelni čovek crveno-belih kako bi zataškao ceo slučaj.

- On je zvao Slavišu Kokezu i tražio mu da sredi da se falsifikuju moji papiri iz Urgentnog centra. Kokeza, s kojim ja inače ne razgovaram, posle toga je kontaktirao s nekim ljudima i rekao im da Čović nije normalan s tim šta mu traži. Uz sve to, Čović je vršio i ogroman pritisak na načelnika beogradske policije kako bi izbegao informativni razgovor u 29. novembra - jasan je bio poznati voditelj.

Podneta krivična prijava protiv Nebojše Čovića

Policija je juče podnela krivičnu prijavu protiv Nebojše Čovića zbog sumnje da je pretukao novinara i voditelja Dejana Anđusa. Razmatra se da li će biti pokrenut i postupak protiv Čovićevog zeta Miloša Ninkovića jer je on dovezao predsednika KK „Crvena zvezda“ na mesto incidenta i tako počinio krivično delo pomaganja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi