Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Otišao putopisac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 05. 2014.

Autor: J.J. Izvor: Večernje novosti

Otišao putopisac

Ugledni novinarreporter Radovan Brankov, koji je preminuo u 74. godini, sahranjen je juče u porodičnoj grobnici u rodnom Vršcu u prisustvu rodbine i mnogobrojnih prijatelja i kolega.

Iako je decenijama živeo u Beogradu sa suprugom Lanom, a televizijska kamera ga vodila kroz čitavu bivšu Jugoslaviju, Radovan se u Vršac uvek vraćao, makar nakratko, samo da bi sabirao utiske iz prošlih vremena. Na ta vremena prisutne je juče podsetilo troje njegovih prijatelja, koji su ispred kapele održali govore.

Pričali su o malo poznatoj činjenici da se pre novinarstva bavio glumom u vršačkom i zrenjaninskom narodnom pozoriš tu i isticali da nije mogao da se oprosti od kamere, čak i kada je zvanično otišao u penziju, što potvrđ uje i njegova emisija „Reporter“ na Televiziji BN, koju je vodio poslednjih godina.

Male- velike teme

Nino Brajović, generalni sekretar UNS je u oproštajnom pismu koje je u ime svih kolega pročitao vršački novinar Remus Avramesku, istakao da „Srbija ima reportera i reportera, ali da je Brankov poseban“, jer je sa istim žarom intervjuisao nepoznate ljude na Beogradskoj autobuskoj stanici i poznate političke i estradne ličnosti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi