Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Urednik “Pištaljke” dobio stipendiju za Harvard
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 05. 2014.

Autor: R. D. Izvor: Politika

Urednik “Pištaljke” dobio stipendiju za Harvard

Glavni i odgovorni urednik antikorupcijskog sajta „Pištaljka” Vladimir Radomirović dobio je prestižnu novinarsku stipendiju Fondacije „Niman”, dela Univerziteta Harvard. On je jedan od 12 novinara iz celog sveta koji su odabrani za stipendiste Harvarda. Fondacija „Niman” omogućava novinarima da na Harvardu unaprede svoja znanja uz pomoć profesora tog univerziteta i drugih uticajnih ljudi.

 

Radomirović kaže da će godinu na Harvardu iskoristiti za proučavanje novih načina zaštite uzbunjivača, upotrebe interneta u zaštiti prava uzbunjivača i načina na koji mediji i organizacije za zaštitu uzbunjivača mogu da sarađuju.

„Ovo je izuzetna prilika za napredovanje, za upoređivanje iskustava sa kolegama iz celog sveta, kao i za unapređenje rada „Pištaljke”. Stipendiju ove fondacije smatram i priznanjem saradnicima našeg sajta, ali pre svega uzbunjivačima sa kojima smo radili na razotkrivanju zloupotreba”, kaže Radomirović.

Pištaljka je vodeći sajt u regionu za istraživanje korupcije i zaštitu uzbunjivača. Pre osnivanja „Pištaljke”, Vladimir Radomirović je bio zamenik glavnog i odgovornog urednika „Politike”. Prethodni stipendisti „Nimana” iz Srbije bili su Stojan Cerović, Dragan Čičić i Dejan Anastasijević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi