Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nacionalni savet Roma osudio pisanje medija o tuči
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 05. 2014.

Izvor: Blic

Nacionalni savet Roma osudio pisanje medija o tuči

Nacionalni savet romske nacionalne manjine Srbije osudio je danas izveštavanje pisanih i elektronskih medija koji su istakli romsku nacionalnost učesnika tuče u Ćupriji, u kojoj je jedan mladić poginuo.

Nismo primetili da, kad se piše ili prikazuje u elektronskim medijima o raznim kriminalnim delima učesnika, naglašava njihova nacionalna pripadnost, sem kada su Romi u pitanju", navodi se u saopštenju Saveta.

Nacionalni savet Roma pozvao je Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Savet za štampu da "obrate pažnju na ovakve ispade novinara i apeluju da se poštuje kodeks novinarskog ponašanja".

U tuči dve grupe mladića, u nedelju, oko 22 sata, nepoznata osoba pucala je iz pištolja i pogodila u glavu K. J. (20), nanevši mu teške telesne povrede opasne po život. Mladić je preminuo u bolnici u Ćupriji.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

05.05.

2014.

Jasmina S. [neregistrovani] u 16:58

Sram Vas bilo

Kad je neki rom "oštećen" onda trubite na sva usta,zahtevate da se to naglasi jer u suprotnom to smatrate prikrivanjem i odmah tražite još veća prava nego što ih imate bilo gde u svetu,veća nego što ih ostali građani Srbije imaju koji su neravonopravni u bilo kom sporu sa vama i što izaziva sve veći revolt u Srbiji ! Smišljeno vam je ponašanje i sa efektom,svaka čast jer se kao kod nas u Nišu lokalnim političarima,sudiji,policiji tresu gaće od straha zboh vaših NVO i pri pomenu nekog spora sa bilo kojim romom,što vam je i cilj jer ovakva saopštenja nisu namenjena javnosti nego upravo političarima,sudijama,policiji ! Sve to strašno ljuti i onako obespravljene ostale građane i vodi u nešto što neće biti dobro a što vam je opet cilj ! Sram vas bilo ovakvih izjava,ako za sram znate !?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi