Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Opozicija nejedinstvena
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 07. 2009.

Izvor: Danas

Opozicija nejedinstvena


Zakon o informisanju imaće većinu u Skupštini Srbije


Beograd - Izmene Zakona o javnom informisanju, koje su izazvale žestoke proteste najvećeg dela javnosti i medija, po svemu sudeći biće usvojene naredne nedelje u Skupštini Srbije.
Kako se i očekivalo, opozicija nije uspela da se dogovori o jedinstvenom nastupu pri obaranju Vladinog predloga.

Naime, Liberalno-demokratska partija ostavila je svojim poslanicima da sami odluče da li će prisustvovati sednici parlamenta u danu za glasanje i da odluče kako će glasati. Judita Popović, poslanica LDP, objašnjava da se ova stranka protivi zakonu „koji je represivan“ i smatra da se na takav način ne može urediti medijska oblast. Ipak o tome da li će svih 12 poslanika LDP-a doći i glasati protiv, Popovićeva kaže:

- Nemamo autoritaran stav. Našim poslanicima je za svaki zakon, pa i ovaj, ostavljeno da sami odluče hoće li i kako će glasati. Ranije je najavljeno da će protiv izmene i dopune Zakona o informisanju glasati poslanici Srpske napredne stranke, Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije.

Ove stranke zajedno sa LDP, PUPS i JS, koji su najavili da će glasati protiv, i uz uzdržane socijaliste, imale su sve izglede da obore zakon u parlamentu. Potrebno je samo bilo da svi opozicioni poslanici uđu u salu i daju kvorum.

Zakon o informisanju, inače, usvaja se prostom većinom i za njegovo izglasavanje potrebno je najmanje 64 glasa, pod uslovom da je u sali prisutno 126 poslanika.

M. R. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi