Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dragan Tešić negira povezanost sa ubistvom Milana Pantića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 04. 2014.

Autor: M. Derikonjić Izvor: Politika

Dragan Tešić negira povezanost sa ubistvom Milana Pantića

Dragan Antić, čije se ime odskora pominje u istrazi ubistva novinara Milana Pantića, obratio se dopisom Komisiji za istraživanje ubistva novinara, u kojem je naveo da u ovom trenutku nije izvodljiva njegova saradnja sa policijom i tužilaštvom, kao ni njegovo svedočenje pred komisijom, jer on ne zna ništa o ovom događaju. Odmah po prijemu, komisija je Antićevo pismo prosledila nadležnom tužilaštvu.

 

U saopštenju koje je ovim povodom izdala komisija, navodi se da je Antić zahtevao da se njegovo pisano obraćanje predsedniku komisije Veranu Matiću, objavi u celosti.

Na taj način bi se, naveo je Antić, javnost upoznala sa njegovim navodima u vezi sa lažnim optužbama za ubistvo Milana Pantića kojima je konstantno izložen. Neobjavljivanje pisma, naveo je Antić, značilo bi da se prikrivaju detalji istrage i istina u postupku za ubistvo Milana Pantića.

Navedeni dopis usledio je kao odgovor Dragana Antića na poziv Verana Matića da nadležnim državnim institucijama i komisiji dostavi svoja eventualna saznanja o ubistvu dopisnika „Večernjih novosti” iz Jagodine. - Komisija će u narednom periodu nastojati da u saradnji sa nadležnim institucijama Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke ostvari konkretne korake po ovom pitanju, kako bi ovaj deo istrage ubistva Milana Pantića bio doveden do kraja - navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik komisije Veran Matić.

Kako je „Politika” ranije objavila, Dragan Antić, koji se ranije zvao Dragan Tešić, živi u Minhenu kao hrvatski državljanin. On je, prema nezvaničnim informacijama, promenio ime u Dragan Antić, a njegov pravi identitet otkriven je kada je od minhenskog centra za socijalni rad zatražio starateljstvo nad maloletnim sinom. U zahtevu koji je podneo nemačkom centru, Tešić (Antić) je naveo da želi starateljstvo nad sinom kojeg ima sa nevenčanom suprugom iz Bijeljine. U dokumentaciji koju je minhenski okružni centar za socijalni rad uputio kolegama u Bijeljini navedeno je da Dragan Antić godišnje odmore redovno provodi u rodnoj Hrvatskoj, kao i da njegov sin živi kod majke u Bosni.

Tešić je, prema istim informacijama, ime promenio kako bi „pobegao” od svoje prošlosti jer je kao pripadnik Ražnatovićeve paravojne formacije učestvovao u mnogim ratnim operacijama na prostoru bivše Jugoslavije. Iz dokumentacije odreda, vidi se da je Tešić učestvovao u više diverzantskih akcija u Hrvatskoj, da je ulazio u zaštićene zone poput Srebrenice i Žepe.

Od komandanta odreda Milorada Pelemiša dobijao je naređenja. Ime Dragana Tešića, kako je „Politika” ranije objavila, pomenuo je Stanko Kojić (ranije Savanović) zvani Geza, u prisustvu srpskog tužioca na saslušanju u Sarajevu, gde je doveden iz zatvora jer služi višegodišnju kaznu zbog ratnih zločina. Spominjao ga je kao učesnika u napadu na Pantića i Jugoslav Petrušić, nekadašnji pripadnik grupe „Pauk” prilikom davanja iskaza u svojstvu građanina u Upravi kriminalističke policije. 

 Tešić je prezime promenio u Antić kako bi „pobegao” od svoje prošlosti jer je učestvovao u mnogim ratnim operacijama na prostoru bivše Jugoslavije.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi