Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sombor: Sukob blogera i direktora Razvojne agencije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 04. 2014.

Izvor: RTV

Sombor: Sukob blogera i direktora Razvojne agencije

Somborski bloger Milan Gagrčin tvrdi da ga je u petak ispred velike sale Županije, na desetak metara od kancelarije gradonačelnika, napao direktor lokalne Razvojne agencije, Ernest Veselovski.

Kako se navodi da portalu SOinfo, čiji je Gagrčin saradnik, Veselovski ga je, nezadovoljan njegovim pisanjem o prošlogodišnjem radu Razvojne agencije, verbalno napao i optužio novinare portala da pišu po političkom nalogu, da "rade za BIA i CIA" i da "upadaju u državne kancelarije i kradu zvanična dokumenta", koja potom objavljuju na svojem portalu.

Milan Gagrčin potvrdio je za Radio-televiziju Vojvodine da ga je Veselovski verbalno napao zbog sadržaja na blogu, u kojem je kritikovao učinak agencije koju vodi.

"Kritikovao sam izveštaj o radu za prošlu godinu, za koji je glasalo samo 28 odbornika somborske skupštine, što znači da ni neke stranke u većini nisu glasale za njega. Kako mi je tada rekao, sporno je što nisam naveo ukupnu vrednost odobrenih projekata za prošlu godinu, iako direktor pomenute agencije u izveštaju nije naveo koji su projekti odobreni, ko će ih i na koji način realizovati i da li su realizovani", rekao je Gagrčin.

On je dodao da napad nije prijavio nadležnima i da ne planira to da učini.

Na portalu SOinfo dodaju i da očekuju demantij iznetih informacija na račun Razvojne agencije od direktora Veselovskog ili, u suprotnom, njegovo javno izvinjenje.

Vaselovski: Nije bilo nikakvog napada

Ernest Vaselovski, sa druge strane, kaže da neće ništa demantovati, jer, kako ističe, ne priznaje jednostrano novinarstvo. On ističe i da ga niko od novinara sa pomenutog portala nikada nije kontaktirao za izjavu i poriče napade na blogera.

"Kako pričam sada sa vama, tako bih pričao i sa njima. Pozvao sam ih kod nas u Razvojnu agenciju da se upoznaju sa našim radom i našim zaposlenima, kako bi stekli istinit uvid, međutim niko se nije odazvao", rekao je za Radio-televiziju Vojvodine Vaselovski.

Komentarišući navode o verbalnom napadu, on je rekao da nije bilo nikakvog napada.

"Ako je razgovor ispred prepune sale Županije u kojem sam dotičnog gospodina pozvao da dođe u prostorije Razvojne agencije pre nego što iznese neistine o njenom radu napad, onda sam kriv", istakao je Veselovski.

On je demantovao da je ovom prilikom uputio pogrdne reči ili optužbe saradniku lokalnog portala.

"Ovo je druga godina kako Razvojna agencija Sombora posluje. Mi Grad koštamo oko 12 miliona dinara, a kada se od toga oduzmu porezi i doprinosi, koštamo manje od deset miliona dinara. A samo prošle godine smo u grad doneli bespovratnih 92 miliona dinara", istakao je direktor somborske Razvojne agencije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi