Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Konačna odluka: Nova, Kopernikus ili novi konkurs
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 04. 2014.

Autor: J. Đ. Izvor: Naše novine

Konačna odluka: Nova, Kopernikus ili novi konkurs

Savet Republičke radiodifuzne agencije održaće danas sednicu na kojoj će se odlučivati o dodeli nacionalne frekvencije koju je koristila ugašena televizija Avala, a za koju su konkurisale Nova i Kopernikus.

 

Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić rekao je da će Savet razmatrati prigovore Nove i Kopernikusa, koje su podneli nakon prethodne sednice Saveta na kojoj konačna odluka nije mogla biti doneta jer su po četiri glasa dobili i Kopernikus i Nova, a za dodelu frekvencije bilo je potrebno da jedna od televizija dobije pet glasova.

- Ako se na današnjoj sednici usvoji jedan ili oba prigovora, glasanje za dodelu frekvencije će se ponoviti i ona može biti dodeljena. Ukoliko pak frekvencija ponovo ne bude dodeljena, predstavnici RRA će razgovarati sa drugim državnim organima, među kojima su RATEL i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, kako bi se videlo ima li svrhe da treći put bude raspisan konkurs - rekao je Karadžić.

Sreten Radović, direktor TV Nova za odnose sa medijima i javnošću, ranije je izjavio da je ova televizija konkurisala za dodelu nacionalne frekvencije sa namerom da podigne produkcione, tehničke i programske standarde u Srbiji.

Inače, TV Nova je nedavno povukla tursku seriju „Sujleman Veličastveni“ dok se ne donese konačna odluka o nacionalnoj frekvenciji.

Direktor televizije Kopernikus Zvezdan Milovanović rekao je da su „sigurni da Kopernikusu treba dodeliti frekvenciju“.

- Gledaoci mogu očekivati objektivan informativni program, novi domaći igrani program, zabavni program sa izvornim domaćim humorom koji nije prizeman i strani filmski i igrani program drugačiji od današnjih tursko-meksikanskih stereotipa - kaže Milovanović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi