Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Zlatno pero” novinaru „Politike“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 01. 2014.

Izvor: Politika, Tanjug

„Zlatno pero” novinaru „Politike“

Žiri Kluba privrednih novinara juče je u Privrednoj komori Srbije uručio priznanje „Poslovni čovek godine” predsedniku Kompanije DIS Zoranu Tirnaniću, a zlatnu plaketu „Kompanija godine” sa likom cara Dušana, Kompaniji „Siemens” Srbija.

U kategoriji javnih preduzeća priznanje je dobio generalni direktor Elektrovojvodine Srđan Kržuvić, a direktor operacija kompanije „Bambi” Daniel M. Boehi priznanje za očuvanje domaćeg brenda „plazma”. Mladi menadžer godine je direktor „LAD grupe” Miloš Marković, a kompanija „Tetra Pak” dobila je priznanje za 50 godina uspešnog poslovanja u Srbiji.

Plakete „Menadžer godine” dobili su vlasnik „Holo kompani” Robert Holoza za ulaganje u fabriku za proizvodnju agro peleta; Radomir Ivanović iz preduzeća Voćar – Palanka za primenu nauke u poljoprivredi i Mirko Petrović iz preduzeća „AKS kurir” u kategoriji usluga.

Isto priznanje pripalo je Srđanu Kovačeviću iz preduzeća „Beocapra” za ulaganja u proizvodnju i preradu kozjeg mleka i Bogoljubu Miliću iz preduzeća „MiMi”, za proizvodnju destilata od autohtonih sorti voća.

Kompaniji „Filip Moris internacional” uručeno je priznanje za društvenu odgovornost – za doniranje projekta „Pokreni se za posao”.

Priznanje „Menadžer godine” u kulturi dobio je umetnik Jovan Kolundžija, direktor „Gvarnerius – Centra lepih umetnosti”. „Zlatno pero” koje se tradicionalno dodeljuje za privredno novinarstvo dobio je novinar „Politike” Stefan Despotović, a priznanje „Gordan Ranitović”, koje nosi ime osnivača KPN-a, pripalo je novinaru-uredniku magazina „Lisa” Nenadu Blagojeviću.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi