Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gazda ojadio novine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 05. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Gazda ojadio novine


LESKOVAC - Istražni sudija Opštinskog suda u Leskovcu Nebojša Lazić odredio je juče bivšem većinskom vlasniku leskovačkog nedeljnika "Naša reč" Nikoli Dinčiću (28) pritvor do mesec dana zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Dinčić, koji je bio i direktor "Naše reči", tereti se za dva krivična dela zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje službenih isprava, odnosno, za prisvajanje 1,6 miliona dinara od neovlašćene prodaje osnovnih sredstava te novine.

Nikola i njegov otac Ljubiša Dinčić, dugogodišnji novinar te kuće koji je bio glavni i odgovorni urednik lista, terete se i za saizvršilaštvo u zloupotrebi službenog položaja i falsifikovanje službenih isprava u dokapitalizaciji "Naše reči".

Sredstva za dokapitalizaciju od 528.000 dinara bila su zapravo sredstva "Naše reči", a ne njihova kako su lažno prikazali i time te novine oštetili za taj iznos. Ljubiša Dinčić se tereti i da je izbegao plaćanje PDV i poreza na zarade i socijalne doprinose čime je državu oštetio za 763.550 dinara.

Posle raskida ugovara sa Dinčićem, Agencijski fond Srbije postavio je za zastupnika novinara te medijske kuće Ljiljanu Stojanović, koja je kazala da u "Našoj reči" nije zatečen nijedan kompjuter.

- Moja namera je bila da okupim novinare i ponovo pokrenem "Našu reč", ali čini mi se da je to nemoguća misija, budući da je preduzeće prezaduženo - kazala je Stojanovićeva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi