Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  MIT: Održan sastanak sa predstavnicima Saveta za štampu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 09. 2024.

Autor: MIT/UNS Izvor: MIT/UNS

MIT: Održan sastanak sa predstavnicima Saveta za štampu

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić sastao se juče u Beogradu sa predsednikom Upravnog odbora Saveta za štampu Živojinom Rakočevićem. Sastanku su prisustvovale i zamenica predsednika UO Saveta za štampu Marija Obrenović, kao i generalna sekretarka ovog samoregulatornog tela Gordana Novaković.

Od predstavnika Ministarstva informisanja i telekomunikacija, sastanku su prisustvovali državni sekretar za informisanje Miloš Garić, kao i načelnik u sektoru za informisanje Dejan Stojanović.

 

Prisutni su se saglasili da je neophodno nastaviti i unaprediti komunikaciju Ministarstva i Saveta za štampu, a sve u cilju dodatnog unapređenja oblasti javnog informisanja.

Tokom sastanka bilo je reči i o mehanizmima za podsticanje odgovornog i profesionalnog novinarstva, kao i o načinima za sveukupno povećanje kvaliteta medijskog sadržaja u štampanim medijima.

Posebno je istaknuta važnost promovisanja i negovanja etičkog novinarstva, te uzdržavanje od kršenja novinarskog i etičkog kodeksa prilikom izveštavanja u medijima, a sve u cilju stvaranja što pogodnije klime za dalji razvoj oblasti javnog informisanja.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

11.09.

2024.

anonymous [neregistrovani] u 14:16

А о парама ни речи

Баш ме интересује да ли су разговарали о томе како да побољшају материјални положај, посебно, локалних медија који су на издисају после овогдишњих неразумно малих износа на конкурсима у већини општина у Србији. Или то није важно питање за Савет за штампу?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi