Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ministarstvo informisanja i "Propulsion" potpisali Memorandum u vezi medijske i digitalne pismenosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 01. 2023.

Autor: Beta Izvor: Cenzolovka

Ministarstvo informisanja i "Propulsion" potpisali Memorandum u vezi medijske i digitalne pismenosti

Ministar informisanja i telekomunikacija Srbije, Mihailo Jovanović, i rukovodeći partner u organizaciji "Propulsion" Darko Soković potpisali su danas u Beogradu Memorandum o saradnji u oblasti sprovođenja projektnih aktivnosti usmerenih ka razvoju i unapređenju medijske, digitalne i informacione pismenosti u Srbiji za 2022 – 2024.

Jovanović je kazao da se saradnjom sa organizacijom "Propulsion" unapređenjuju zajednički ciljevi, medijska i digitalna pismenost svih građana Srbije, saopštio je njegov kabinet

 Po njegovim rečima, teži se i ka novim projektima koja će poboljšati te teme u društvu kao i važnost informacione bezbednosti.

 Dodao je da je krajnji cilj da se novim projektima dopre do svih građana, a posebno najmlađih.

 Soković je kazao da veštine kritičkog razmišljanja i kreativnog rešavanja problema u složenom digitalnom okruženju presudno oblikuju živote svih roditelja, deteta, nastavnika, novinara, službenika javne uprave, kompanija, influensera, građanina.

 Naglasio je da ministarstvo i "Propulsion" na istom zadatku i da udružuju snage kako bi se svakome pružila mogućnost da bude medijski i digitalno spretan i pismen građanin.

 Naveo je i da se to radi kroz program „Nova pismenost“, koji se partnerski sprovodi sa USAID-om, i druge projekte, te da se nastoji da se ove teme nađu u temeljima savremenog, konkurentnog srpskog društva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi