Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tršić dao ostavku, novinari spremaju tužbe
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 03. 2009.

Izvor: Danas

Tršić dao ostavku, novinari spremaju tužbe


Direktor i glavni i odgovorni urednik „Građanskog lista“ Tihomir Trišić podneo je prekjuče neopozivu ostavku, nakon manje od godinu dana rada na toj funkciji, na kojoj je bio od aprila prošle godine kada je ovaj dnevni list kupila medijska grupacija „Vojvodina info".

Trišić je juče održao nenajavljen sastanak sa urednicima i novinarima „Građanskog lista“ na kojem je izneo razloge svog odlaska i najavio dolazak novog rukovodstva. Prema „Dnevnikovim“ saznanjima, Trišić je rekao da će za direktora „Građanskog lista“ biti imenovan Srđan Vučurević, bivši direktor ugašenog „Radija IN“ i član konzorcijuma „Vojvodina info“, a da će glavni i odgovorni urednik biti Radomir Kukobat, doskorašnji urednik političke rubrike u „Građanskom listu“. Kao jedan od razloga za podnošenje ostavke, Trišić je naveo veliki pad tiraža, dodavši da je sadašnji prodati tiraž lista spao na samo 1.300 primeraka.

Kako je za sobom sad već bivši direktor i glodur ostavio velik dug prema štampariji i zaposlenima, novinare je na sastanku najviše zanimalo ko će, kada i kako njima isplatiti zaostale januarske i februarske plate. „Dnevnik“ saznaje da je Trišić obećao da će svi zaposleni blagovremeno dobiti zakasnele plate. Ipak, nemir i strah, koji se u redakciji ovog lista oseća već mesecima, samo je pojačan novonastalom situacijom. Zaposleni, kako kažu, strepe da će se koje god novo rukovodstvo dođe prepucavati sa Trišićem oko nadležnosti isplaćivanja zaostalih plata i da će oni opet ostati „kratki“ za zarađen novac.

Od kada je Trišić došao na mesto glodura, tvrde zaposleni, neprofesionalno se posluje, tiraž opada... Oni koji su mogli, pobegli su na vreme, našli novi posao, a oni koji ne mogu, ćute i trpe u strahu od gubitka posla već mesecima, plašeći se da će se novine ugasiti.

Članovi redakcije odlučili su da tuže Tihomira Trišića ukoliko u dogledno vreme ne isplati plate. Kako se situacija iz časa u čas menja, saznajemo da je Trišić juče po podne rekao novinarima da je spreman da se u njihovu korist odrekne 20 odsto udela u vlasničkoj strukturi lista. Ako zaposleni to prihvate to bi značilo da bi novinari mogli da imaju svog člana Upravnog odbora preduzeća „Vojvodina info“.

Antrfile :

Danas se odlučuje

Ne bih mogao još da potvrdim niti demantujem tu ifnoramciju, ali ću danas nakon sastanka konzorcijuma tačno znati da li ću biti postavljen za direktora „Građanskog lista“ - izjavio je za „Dnevnik“ Srđan Vučurević.

Radomir Kukobat za naš list kaže: - Nisam ni sa kim razgovarao na tu temu, pa zato ne mogu da vam dam bliže informacije. Ja sam sporazumno otišao iz „Građanskog lista“ pre nekoliko nedelja i nisam u toku sa svim dešavanjima. Ipak, mislim da će me danas, nakon sastanka konzorcijuma, pozvati da i mene obaveste, ukoliko su informacije koje imate tačne.

I Nikić duguje

Pre Tihomira Trišića, vlasnik i glavni i odgovorni urednik „Građanskog lista“ bio je Miodrag Nikić, a ni sa njim zaposleni nisu imali sreće. On je takođe posle odlaska iz firme ostao novinarima dužan jednu, a honorarcima tri plate. Kako smo nezvanično saznali, Nikić nije uplaćivao radni staž pojedinim zaposlenima, iako ih je uveravao u suprotno. Nikić će ostati upamćen i po tome što je pre dve godine, bez najave, testirao na drogu sve novinare i fotoreportere, rekavš i im da će se oni koji napuste zgradu, a da nisu dali urin smatrati pozitivnim na narkotike.

I. Brcan

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi