Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Podrška medijskim slobodama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 07. 2022.

Autor: FoNet Izvor: FoNet

Podrška medijskim slobodama

Evropska unija (EU) saopštila je da je objavljen poziv za dodelu sredstava nezavisnim medijima i medijskim organizacijama na Zapadnom Balkanu, a program podrške medijskim slobodama i pluralizmu u regionu finansiraju EU i GIZ, u saradnji sa Internjuz i DW akademijom

Projekat predviđa pružanje podrške nezavisnim medijima i medijskim organizacijama u poboljšanju njihovog ekonomskog položaja, izgradnji i unapređenju kapaciteta i privlačenju nove publike, prenosi EU Info centar.

Projekat će podržati do 20 medijskih organizacija na Zapadnom Balkanu u sledećim oblastima: Podrška u kreiranju i usvajanju novih biznis modela zarad održivijeg poslovanja, Unapređenje načina animiranje publike kojoj se mediji obraća korišćenjem analitičkih i istraživačkih alata, Razvijanje kapaciteta produkcije, Održavanja regionalne saradnje i umrežavanje i Podrška u digitalnoj transformaciji i uvođenju inovativnih sadržaja.

Maksimalni iznos finansijske podrške iznosi 150.000 evra, a projekat može da traje do tri godine.Rok za prijavu je 22. jul, dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi