Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uređuju preko kredita
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 04. 2012.

Izvor: Večernje novosti

Uređuju preko kredita

Protest medijske koalicije zbog novca za Tanjug

Medijska koalicija NUNS, UNS, ANEM, NDNV i Lokal pres protestovala je juče zbog odluke Vlade Srbije da Tanjugu dodeli beskamatni kredit za izveštavanje o predizbornoj kampanji. U saopštenju, ta medijska koalicija podseća da u Srbiji postoje još dve novinske agencije, koje posluju na tržištu i kojima ovakvi krediti nisu dostupni.

- Kredit iznosi 17,5 miliona dinara, dok je za Tanjug u prošloj godini iz budžeta izdvojeno više od 216 miliona dinara. Dodeljivanje beskamatnih kredita iz budžeta agenciji u državnom vlasništvu otvara se put za još veći upliv države na uređivačku politiku - navodi se u saopštenju.

Kako upozorava ova koalicija, to je u potpunoj suprotnosti sa načelima Medijske strategije, koju je Vlada usvojila prošle godine:

- Time se nastavlja sistematsko gušenje medija koji nisu u vlasništvu države, sa ciljem da se u medijskoj sferi uspostavi monopol. Vlada na ovaj način drastično krši obećanja data medijskim udruženjima i asocijacijama da će krenuti u istinsku reformu medijskog sektora.

Medijska koalicija najavljuje da će o tome obavestiti i međunarodne organizacije i institucije, uključujući i EU.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi