Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Poslovnik krajem februara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 02. 2009.

Izvor: Glas javnosti

Poslovnik krajem februara


ČAČAK - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je u intervjuu Fonetu da se nada da će novi poslovnik o radu parlamenta biti donet krajem februara ili početkom marta, posle usvajanja zakona o Skupštini, koji bi trebalo da bude usaglašen sa Ustavom, i predvidela da ove godine neće biti izbora.

- Mi sada pravimo izmene i dopune, dok ne stignu zakon i poslovnik, u pokušaju da kvalitetnije, efikasnije i demokratično radimo, da sve inicijative poslovnika prođu kroz skupštinsku govornicu, ali u vremenskom trajanju koje neće značiti blokadu - objasnila je Dejanovićeva.

Prema njenim rečima, pitanje televizijskih prenosa, Skupština će suštinski rešiti onda kada bude imala svoj kanal i kada sve kablovske televizije to budu preuzimale.

- Do tada, dodala je Dejanovićeva, mi imamo dogovor sa Radio-televizijom Srbije da se stvari odvijaju kao i do sada, što znači da se najveći broj sednica prenosi, s tim da će nekada biti odložen prenos, kada RTS ocenjuje da je interes publike takav da je, recimo, više interesuje neka sportska manifestacija, nego Skupština.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi