Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Počinje prvi regionalni tok-šou
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 04. 2012.

Izvor: Pres

Počinje prvi regionalni tok-šou

Info „Okruženje“ na sedam eks-Ju televizija

Prvi put posle raspada SFRJ gledaoci sa prostora bivše države imaće priliku da prate regionalni informativni tok-šou „Okruženje“. Ideja projekta je da pokaže da se bivše jugoslovenske republike suočavaju sa istim problemima, da narodi dele isti kulturni prostor i jezik, što bi trebalo da im olakša komunikaciju i pomogne u pronalaženju rešenja.

Prva emisija se bavi predrasudama koje narodi sa prostora bivše Jugoslavije imaju jedni o drugima i biće emitovana u ponedeljak na Studiju B. Voditelji su Nenad Šobek, koji je godinama radio za BBC vorld servis, i Petar Lazić, novinar, publicista i književnik.

- Projekat nije pokušaj stvaranja nove Jugoslavije ili „jugosfere“, već težnja da se uzajamno razumemo i pokažemo da umemo da razmenjujemo iskustva i učimo jedni od drugih - rekao je Šobek na konferenciji za novinare.

U preostale četiri emisije prvog serijala autori će se baviti ekonomskom krizom, ulogom medija u razumevanju-nerazumevanju naroda, odnosom velikih sila i Balkana i položajem mladih.

Osim na Studiju B, „Okruženje“ će se ponedeljkom prikazivati na TV Vranju, BHTV u Sarajevu i podgoričkoj TV Vijesti. Utorkom će biti na programu TV Kapital netvork u Zagrebu, sredom na banjalučkoj RTRS, a subotom na skopskoj Alsat-M TV.

M. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi